Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 143 (8367)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

5.000 de sticle cu apă plată și minerală vor fi distribuite la Suceava pe 24 iunie, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”

Miercuri, 21 Iunie 2023 (16:39:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană le va oferi 5.000 de sticle cu apă plată și minerală credincioșilor care vor fi prezenți sâmbătă, 24 iunie, la Sfânta Liturghie prilejuită de hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a menționat că pentru credincioșii care vin din alte zone sunt pregătite sute de locuri de cazare gratuite la căminele colegiilor tehnice „Samuil Isopescu”, „Petru Mușat” și „Alexandru Ioan Cuza” și la internatul Liceului cu Program Sportiv.

Mai mult, vor fi puse la dispoziție și autobuze pentru a-i transporta la acele spații.

Dacă oferirea sticlelor cu apă de băut se practică de foarte mulți ani, o altă „tradiție”, cea a oferirii de către primar, împreună cu familia sa, a câte 5000 de sarmale la poarta mănăstirii, dispare:

„Pelerinajul nu se mai face acum în ziua de Sînziene, pe 24 iunie. Sarmale dădeam în anii trecuți în ziua pelerinajului, fiindcă erau mulți veniți din Maramureș și din alte zone ale țării. Acum lucrurile s-au despărțit în două, iar pelerinajul se face joi, 22 iunie, și la el vin în mare parte suceveni. Nu e nevoie de sarmale, că și le fac singuri acasă. Ca atare, vom pune la dispoziție doar 5.000 de sticle cu apă plată și minerală pentru cei care participă sâmbătă la slujbă”.

Cu siguranță însă, așa cum s-a petrecut și anii anteriori, vor fi familii care vor veni cu sarmale și altele de-ale gurii la poarta mănăstirii, pentru a le oferi pelerinilor, încât tradiția nu se va pierde complet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.000 de sticle cu apă plată și minerală vor fi distribuite la Suceava pe 24 iunie, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”.
 Vizualizări articol: 1534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5.000 de sticle cu apă plată și minerală vor fi distribuite la Suceava pe 24 iunie, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei