Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mar 2023 - Anul XXVIII, nr. 66 (8290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Scripcarii insectarelor”, lecție de muzeu pentru preșcolari și școlari

Marţi, 21 Martie 2023 (15:52:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Științele Naturii se va desfășura, în perioada 3-7 aprilie 2023, lecția de muzeu „Scripcarii insectarelor”, ce se adresează preșcolarilor și școlarilor din municipiul Suceava, dar și din județ. În cadrul activității didactice vor fi prezentate „câteva specii de insecte cântătoare, prin organe timpanale și stridulante, amplasate la nivelul picioarelor și aripilor (lăcuste, greieri, cosași, cicade, gândaci pocnitoare)”.

Organizatorii ne-au spus că „sunt valorificate, din perspectivă științifică, insecte colectate de-a lungul timpului, care aparțin atât ordinului Orthoptera, cât și ordinului Coleoptera - familia Elateridae, totalizând 250 de piese muzeale, care se găsesc adăpostite în Depozitul de Entomologie al Muzeului Național al Bucovinei”.

În cadrul acestei activități didactice muzeale vor fi prezentate și date morfologice și de dezvoltare ontogenetică ale acestor insectele sociale, zgomotoase pentru om și păguboase pentru agricultură (deoarece își depun ouăle în pământ și se hrănesc cu semințe și frunze ale plantelor de cultură).

Preșcolarii și școlarii suceveni vor afla de la specialiști curiozități și date eto-ecologice despre strategiile de apărare, hrănire, comunicare și supraviețuire în mediul natural ale acestor insecte prădătoare (lăcusta baghetă, lăcusta curcubeu, cicada spumoasă, cicada sângeroasă, greierașul de fânețe, cosașul curcubeu), cu ajutorul unor filmulețe și videoclipuri, legende, povești, ghicitori, basme. Informații suplimentare și înscrieri se pot obține la telefoanele 0230-213775 și 0751 571 857.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Scripcarii insectarelor”, lecție de muzeu pentru preșcolari și școlari.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Scripcarii insectarelor”, lecție de muzeu pentru preșcolari și școlari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei