Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 42 (8266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Încasări de 150.000 de euro din închirierea spațiului pentru hub-ul umanitar de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava

Marţi, 21 Februarie 2023 (13:32:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Parcul Industrial I, de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, a încasat până acum suma de 150.000 de euro pentru închirierea spațiilor în care funcționează hub-ul umanitar pentru coordonarea ajutoarelor europene pentru Ucraina. Directorul general al Parcului Industrial, prof. univ. dr. Gheorghe Gutt, a anunțat, luni, în cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava, că de la operaționalizarea hub-ului european, suma încasată drept chirie a fost de 15.700 de euro lunar și că nu s-au înregistrat niciodată întârzieri la plată. Prof. Gutt a precizat că suma este „mult peste chiriile încasate de la agenții economici” găzduiți de Parcul Industrial. Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, de la aeroportul din Suceava, ocupă o suprafață de aproximativ 10 mii de metri pătrați și este operațional din luna martie a anului trecut.

Conform raportului de buget, pentru acest an societatea comercială Parcuri Industriale SA are înscrise venituri de 1,170 milioane lei, fundamentate ținând cont de chirii estimate a se încasa în baza contractelor încheiate. Cheltuielile înscrise în buget sunt în sumă totală de 667 mii lei și cuprind cheltuieli cu personalul - conducerea societății și trei posturi de execuție, cheltuieli cu bunuri și servicii (utilități, materiale întreținere și consumabile, combustibil, mobilier, prestări servicii, promovare), precum și cheltuieli cu amortizarea imobilizărilor.

 

·        Anul trecut, Parcul Industrial I a realizat venituri duble față de cele estimate

Pe lângă cheltuielile înscrise în buget, conducerea societății a propus realizarea unor investiții și dotări, în sumă totală de 585 mii lei, finanțarea acestora fiind asigurată din surse proprii. Investițiile propuse sunt: racordarea individuală a celor 8 pavilioane industriale și a Centrului de afaceri la gaz metan și instalarea de centrale pe gaz; reparații la clădiri; reparații la rețeaua electrică, care să asigure operaționalizarea iluminării pe toată suprafața parcului; finalizarea reparării gazonului, pentru îmbunătățirea aspectului arid al terenului; instalare de bariere la intrarea în parc; achiziția de mobilier de birou.

Profitul estimat pentru anul 2023 este de 503 mii lei, datorat creșterii veniturilor obținute din concesiuni și închirieri, ca urmare a închirierii tuturor celor 8 hale industriale în anul 2022.

În legătură cu execuția bugetară aferentă anului precedent, deoarece veniturile realizate de societate în anul 2022 au fost mai mari decât cele estimate, respectiv 516 mii lei față de 250 mii lei, conducerea societății a dispus efectuarea unor cheltuieli suplimentare față de bugetul aprobat la unii indicatori de cheltuieli cu bunuri și servicii, cât și pentru investiții - gard împrejmuire, reparații clădiri, reparații rețea electrică, sistem camere video etc..

Reamintim că SC Parcuri industriale Bucovina SA a fost constituită în anul 2019, județul Suceava având calitatea de acționar fondator, alături de municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata și Dumbrăveni. Societatea este titularul dreptului de administrare al Parcului Industrial Bucovina I, acordat în 4 martie 2020. Conform actului constitutiv al societății, județul Suceava deține 67,00003% din capitalul social al acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasări de 150.000 de euro din închirierea spațiului pentru hub-ul umanitar de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încasări de 150.000 de euro din închirierea spațiului pentru hub-ul umanitar de la Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei