Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 257 (8174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan solicită ca facturile sucevenilor să fie emise la timp și la tarife scăzute

Marţi, 1 Noiembrie 2022 (17:40:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRDE), Dumitru Chiriță, căruia i-a solicitat să elimine întârzierile în emiterea facturilor la energie și evitarea riscurilor de facturare a clienților la tarife majorate. ”Cei mai mulți dintre furnizorii de energie electrică și gaze naturale înregistrează întârzieri și de peste trei luni la emiterea facturilor fiscale pentru consumul înregistrat de clienții casnici. Motivul întârzierilor este pus de furnizori pe seama multiplelor modificări legislative operate de către Guvern și Parlament cu privire la plafonarea prețurilor, aspect ca poate justifica întârzieri de câteva săptămâni, nu de câteva luni. Cu toate acestea, intrarea în sezonul rece crește riscul ca atunci când se va realiza regularizarea consumului, cetățenii să primească facturi foarte mari, pe care să nu le poată plăti”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul sucevean mai spune că mulți dintre consumatorii casnici au beneficiat de tarife mai mici chiar și decât cele plafonate, în baza unor contracte mai vechi, care au expirat anul acesta, iar lipsa unei facturări efectuate la timp poate genera situații în care consumatorului i se impută un consum regularizat la un nou tarif, mult mai mare decât cel pe care l-a avut în momentul consumului. În acest context, Ioan Balan l-a întrebat pe președintele ANRDE ce măsuri a dispus astfel încât furnizorii de energie electrică și gaze naturale să factureze consumul gospodăriilor în fiecare lună, iar sumele rezultate din regularizările ulterioare să fie minime.

”Care este motivul pentru care, chiar și pentru consumatorii casnici care dețin contoare electronice/digitale de măsurare a consumului de energie electrică, al căror consum poate fi telecitit de la distanță, emiterea facturilor și înregistrarea consumului se face cu întârziere? Ce măsuri aveți în vedere astfel încât operațiunile de regularizare a consumului de energie electrică/gaze naturale să se facă la tarifele din  momentul consumului și nu la tarife ulterioare, mai mari?”, sunt două întrebări la care parlamentarul sucevean așteaptă răspuns din partea lui Dumitru Chiriță.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan solicită ca facturile sucevenilor să fie emise la timp și la tarife scăzute.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan solicită ca facturile sucevenilor să fie emise la timp și la tarife scăzute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei