Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 117 (8034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pentru a grăbi lucrurile

Ion Lungu: „Sumele care se cuvin cetățenilor care au asigurat cazare și masă refugiaților din Ucraina vor fi decontate de autoritățile locale”

Sâmbătă, 21 Mai 2022 (19:11:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Războiul care se desfășoară aproape de noi, în Ucraina, dar și efectele sale, au fost abordate, inevitabil, la întrunirea de la Cluj Napoca, la care primari și președinți de Consilii Județene din România s-au întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă, cu președintele Comitetului Regiunilor din Europa, Apostolos Tzitzikostas dar și cu coordonatorul proiectului "100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030", Matthew Baldwin.

Primarul Sucevei, care este și prim-vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România, a supus discuțiilor două probleme legate de gestionarea problemelor apărute din cauza războiului din Ucraina.

Una dintre ele îi vizează direct pe cei care au găzduit refugiați ucraineni, deoarece pot obține bani pentru perioada în care le-au asigurat cazare și masă.

„Am solicitat în intervenția mea decontarea sumelor reprezentând ajutoare umanitare trimise în Ucraina, la Cernăuți, din sume care vin de la Uniunea Europeană, având în vedere ca am depus dosarul cu documentele justificative la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
De asemenea, am convenit ca sumele care se cuvin cetățenilor care au cazat persoane din Ucraina să fie decontate de autoritățile locale și să fie recuperate de la Guvern, pentru a asigura celeritate în primirea sumelor de către cetățenii români care au asigurat cazare și masă celor din Ucraina.
Prim-ministrul României și Președintele Comitetului Regiunilor au apreciat efortul depus de județul Suceava, prin HUB-ul de la aeroportul Salcea și de municipiul Suceava, prin ajutorul dat orașului Cernăuți.
Ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede acest război nedrept și nemilos”, a spus Ion Lungu.

Suceava a fost principalul punct de intrare a ucrainenilor în țară, pe la Vama Siret, fiind depuse eforturi deosebite pentru a le fi asigurate condiții cât mai bune de tranzitare sau de adaptare, în cazul celor care au decis să rămână în țară. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: „Sumele care se cuvin cetățenilor care au asigurat cazare și masă refugiaților din Ucraina vor fi decontate de autoritățile locale”.
 Vizualizări articol: 965 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ion Lungu: „Sumele care se cuvin cetățenilor care au asigurat cazare și masă refugiaților din Ucraina vor fi decontate de autoritățile locale”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei