Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 244 (7856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Traficul de persoane cauzat de sărăcie, tema unei dezbateri organizată de Asociația Institutul Bucovina

Luni, 18 Octombrie 2021 (11:40:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Institutul Bucovina a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire de tip masă rotundă, unde au avut loc discuții cu privire la traficul de persoane cauzat de sărăcie. Evenimentul s-a desfășurat în contextul Zilei Internaționale a Sărăciei, marcată, anual, pe 17 octombrie, reunind reprezentanți locali ai instituțiilor direct responsabile din acest domeniu. 

În cadrul întâlnirii, reprezentanții Asociației ACDC au prezentat acțiunile desfășurate prin proiectul „Școala pentru toți copiii – II”, desfășurat la nivel național sub coordonarea CADO – Centrul de Advocacy și Drepturile Omului. Acesta reprezintă un efort de monitorizare a segregării în școli, în perioada februarie 2021 – mai 2022. Astfel, șapte ONG-uri locale din județele Brașov, Cluj, Constanța, Ialomița, Maramureș, Mureș și Prahova vor fi împuternicite să documenteze astfel de cazuri, pentru a dezvolta și implementa campanii în vederea stopării acestui fenomen.

Invitații din parte Școlii Gimnaziale „Dimitrie Păcurariu” Șcheia au realizat o prezentare a unei noi resurse educaționale – ghidul „Întrebările adolescenților”, care se dorește a fi un îndrumar de comportament prin intermediul căruia specialiștii oferă răspunsuri la întrebări din domeniile: Familie, Biserică, Educație și Anturaj.

  • Curs de creație dedicat elevilor

În anul precedent, Asociația Institutul Bucovina a marcat ziua de 17 octombrie în cadrul Festivalului Șanselor Tale, organizând la nivel local un concurs de creație pe tema sărăciei destinat elevilor. Anual, organizația se implică și inițiază proiecte pentru diminuarea fenomenului sărăciei în localitățile marginalizate din județul Suceava, precum campania „Cadoul din cutia de pantofi”, prin intermediul căreia sunt distribuite cadouri copiilor în perioada sărbătorilor de iarnă, campania „Hai cu noi la școală”, pentru sprijinirea accesului la educație al preșcolarilor și școlarilor, prin donații de rechizite, campanii de informare și distribuire de pachete de igienă și protecție sanitară etc. „Per ansamblu, la nivelul județului există multe comunități sărace, cei mai afectați fiind copiii, care deseori abandonează școala timpuriu”, precizează organizatorii.

Pentru mai multe informații legate de eveniment, persoana de contact din partea Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc – președintele organizației, tel: 0230.524.128, e-mail: info@bucovinainstitute.org.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul de persoane cauzat de sărăcie, tema unei dezbateri organizată de Asociația Institutul Bucovina.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traficul de persoane cauzat de sărăcie, tema unei dezbateri organizată de Asociația Institutul Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei