Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 240 (7852)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Suceava cumpără autobuze electrice pentru transport școlar, pentru toate școlile gimnaziale din municipiu

Miercuri, 13 Octombrie 2021 (19:40:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Proiectul pilot de transport școlar, implementat în municipiul Suceava, va fi dus la un alt nivel, de anul viitor, când se vor aloca bani de la bugetul local pentru achiziția a 10 autobuze electrice de capacitate mică – câte unul pentru fiecare școală gimnazială.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că municipiul Suceava s-a aflat cu un pas în fața inițiativei legislative promulgate în cursul zilei de marți, care prevede introducerea de curse școlare gratuite în orașe și municipii.

“Noi am început din septembrie acest proiect pilot de transport al elevilor la școală, care este foarte apreciat de părinți și de elevi, cu mult înainte să se dea o lege care se aplică tocmai de la începutul anului școlar viitor. Ce ne avantajează este că legea prevede ca aceste costuri să fie suportate de la bugetul de stat - asta până când vine un parlamentar și mai face o modificare acolo, să se facă pe cheltuiala administrațiilor locale… cum s-a mai procedat…”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a adăugat că indiferent de ce va prevede legea respectivă, anul viitor vor fi cumpărate 10 autobuze electrice de mici dimensiuni, să fie dat câte unul la fiecare școală gimnazială din municipiu.

“Avem și acum o mulțime de solicitări, dar dacă le-am dat curs acum ar trebui să luăm din autobuzele care circulă pe trasee, cu călători, ceea ce ar afecta transportul public în comun. Rămân la ideea mea, să așteptăm cele 15 autobuze electrice de la Solaris, să întregim parcul auto, să facem culoar de transport unic și să avem transport civilizat, electric, la Suceava. Iar pentru transportul școlar să fie aceste 10 autobuze care vor fi tot la TPL, dar gestionate de fiecare școală în parte, cu câte curse să facă și pe unde”, a explicat primarul Sucevei.

Legea care prevede introducerea de curse şcolare de la/până la unitatea de învăţământ, indiferent că este de stat, particulară sau confesională, dar să fie autorizată/acreditată, pentru transportul elevilor din învățământul primar va fi pusă în aplicare începând cu prima zi a anului şcolar 2022-2023. În Suceava sunt funcționale deja două curse de transport școlar, care deservesc zona ANL Burdujeni și zona Aleea Dumbrăvii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava cumpără autobuze electrice pentru transport școlar, pentru toate școlile gimnaziale din municipiu.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Suceava cumpără autobuze electrice pentru transport școlar, pentru toate școlile gimnaziale din municipiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei