Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 224 (7836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Închisoare pentru un mopedist beat și fără permis, care a provocat moartea unui tânăr de 17 ani

Vineri, 24 Septembrie 2021 (16:04:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Stroiești, care a provocat un accident mortal în timp ce se deplasa cu un motoscuter, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare, în regim privativ de libertate. Magistrații de la Curtea de Apel Suceava au admis apelul inculpatului și i-au mai redus din pedepse, în condițiile în care prima instanță, Judecătoria Suceava, îi stabilise pedeapsă rezultantă de 2 ani și 2 luni de închisoare. Pe lângă ucidere din culpă, tânărul a mai fost judecat și pentru că nu avea permis de conducere și era sub influența băuturilor alcoolice, astfel că i s-au cumulat trei condamnări.

În dimineața zilei de 15 octombrie 2017, în jur de ora 6.00, Ioan Cocari, atunci în vârstă de 25 de ani, din Stroiești, conducea un moped marca Peugeot pe raza comunei Șcheia, pe strada Centurii. În timp ce se deplasa pe direcția spre restaurantul Polaris, tânărul a scăpat mopedul de sub control, acesta acroșând o bordură și răsturnându-se pe carosabil. Impactul a fost violent, la fel și căzătura celor doi tineri pe suprafața carosabilă.  

Daniel T., în vârstă de 17 ani, care era pasager pe moped, a decedat în urma accidentului. Nici cel care conducea mopedul nu a scăpat deloc ușor. Ioan Cocari a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Suceava, cu o fractură de bază de craniu. El a fost internat atunci pe secția ATI, fiind și el în pericol de moarte.

Probele de sânge recoltate la spital au indicat ulterior că tânărul care conducea mopedul era băut.

În aceste condiții, inculpatul a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Conform Codului Penal, deplasarea pe un moped sub influența alcoolului ori fără permis de conducere atrage aceeași răspundere penală ca și în cazul unui conducător de autoturism.

Tânărul va ajunge la închisoare pentru cumulul de infracțiuni grave și cele două circumstanțe agravante grave ale uciderii din culpă, respectiv consumul de alcool și conducerea fără permis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare pentru un mopedist beat și fără permis, care a provocat moartea unui tânăr de 17 ani.
 Vizualizări articol: 1115 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Închisoare pentru un mopedist beat și fără permis, care a provocat moartea unui tânăr de 17 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei