Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 189 (7801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Motan căzut într-un șanț adânc de aproape 20 de metri la Cetatea de Scaun, salvat de pompieri

Duminică, 15 August 2021 (13:17:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava au avut sâmbătă o altfel de misiune la Cetatea de Scaun. Nu a fost nevoie de vreo intervenție pentru acordarea de ajutor vreunui participant la Festivalul Medieval, nici a vreunui vizitator. Nicoleta Daneliuc, o suceveancă aflată la acest eveniment a auzit un mieunat, iar când a ajuns în zona de unde veneau sunetele și-a dat seama că este vorba de o pisică. Mica felină intrase într-o încăpere unde se pregătea pulberea. În spatele manechinelor și barelor de protecție există un hău de peste 20 de metri adâncime, iar animalul a căzut acolo.

”Nu știm de câte zile stă acolo, fără apă, mâncare și lumină. Mieuna într-una neputincioasă, mai ales când auzea vocile oamenilor.  Pompierii s-au echipat, legat, ancorat, și-au pregătit planul de bătaie, unul dintre ei a coborât legat cu funii, pisica a dat ceva bătaie de cap căci era speriată, însă în câteva minute era sus. La lumină și civilizație. Un motan pe cât de mare, frumos și iubăreț, pe-atât de slab. După mieunat crezusem că-i un pui, însă bietul de el atât mai putea. Lumea i-a felicitat, aplaudat și le-a strâns mâinile. Am auzit un tată spunând fetiței…uite, așa se salvează animalele! Iar preț de câteva secunde parcă am trăit un sentiment de speranță într-o lume mai bună! Alături de eroii îmbrăcați în roșu și de oamenii care au privit atât de firească munca lor în a salva și animale!”, a scris Roxana Ciornei pe pagina de facebook Casa lui Patrocle.

Tot Roxana Ciornei a anunțat că motanul este castrat și extrem de afectuos și este posibil să fi fost pierdut de stăpân. Între timp, felina a fost cazată provizoriu și își așteaptă vechiul stăpân sau unul nou.

Administratorul Asociației Casa lui Patrocle a dorit să le mulțumească personal celor de la ISU Suceava pentru misiunea de sâmbătă, dar și pentru altele în care au fost implicați de-a lungul timpului.

”Ca și autoritate a României, #ISU și #pompierii ne ridica societatea la nivel de umanitate. În toți acești ani am salvat multe vieți împreună. Iar responsabilitatea cu care au acționat de fiecare dată când le-am cerut sprijinul, respectul față de animale, grija cu care ne-au pus în brațe fiecare suflet salvat - sunt licuricii, luminile și speranțele din capătul unui tunel. Iar într-o societate care încă nu are cultura respectului drepturilor și protecției animalelor, acești oameni sunt un exemplu. Par a ne trage după ei, în sus. Către lumină! Povesti despre cei care sunt, dar nu par eroi! #ISUBucovina Suceava, #paramedici #pompieri #eroi Suntem mândri de voi! Și în România, și în Grecia și vă purtăm numele peste tot!”, a scris Roxana Ciornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motan căzut într-un șanț adânc de aproape 20 de metri la Cetatea de Scaun, salvat de pompieri.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Motan căzut într-un șanț adânc de aproape 20 de metri la Cetatea de Scaun, salvat de pompieri5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei