Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 130 (7742)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vicepreședintele CJ Niculai Barbă: „Ediția de anul viitor a Festivalului Ciprian Porumbescu va include un concurs internațional într-un format unic în țară”

Duminică, 6 Iunie 2021 (18:42:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat, duminică, că ediția de anul viitor a Festivalului Internațional ”Ciprian Porumbescu” va include un concurs într-un format unic în țară. Anunțul a fost făcut duminică, la finalul ediției pilot a acestui festival, care s-a desfășurat pe parcursul săptămânii, în mai multe locații din Suceava și comuna Ciprian Porumbescu. Niculai Barbă a spus că ediția de anul acesta a fost organizată pentru a găsi cele mai bune soluții pentru ca anul viitor acest festival să aibă o anvergură națională și internațională. „Am dorit că creăm o dezbatere pe tema oportunității și a modului în care să se construiască acest festival-concurs. Iar reacțiile de la această dezbatere, care a avut loc duminică, au fost peste așteptări, atât din punctul de vedere al personalităților care au dorit să participe, cât și al mesajelor de încurajare și ideilor cu care au venit”, a spus Niculai Barbă. El a precizat că luni, 7 iunie, va avea loc deja o întâlnire la Centrul Cultural Bucovina pentru a pregăti ediția din anul 2022.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că va propune ca în fiecare an, în perioada 1-6 iunie, să se desfășoare „Zilele Ciprian Porumbescu” în județul Suceava. „În cadrul acestor zile urmează să desfășurăm mai multe activități, parte dintre ele prinse în Festivalul Internațional <Ciprian Porumbescu>. Trebuie spus că în cadrul festivalului vrem să organizăm Concursul Internațional de Muzică de Cameră <Ciprian Porumbescu>, care, din câte știu, este unic în țară”, a declarat Niculai Barbă. Făcând referire la ediția pilot de anul acesta, el a amintit că în cadrul festivalului a fost organizat un concurs la care au participat elevii Școlii de Arte „Ion Irimescu”, precum și recitaluri de muzică, discuții, dezbateri și  întâlniri, atât la Suceava, cât și la Stupca. Barbă a spus că artiști suceveni au prezentat momente artistice, recitaluri, la bustul lui Ciprian Porumbescu din parcul central al Suceava, la „Lira” de la Stupca, precum și Muzeul și Casa Memorială Ciprian Porumbescu din Stupca.

„De asemenea, în fiecare zi am oferit celor interesați și în format online o serie de momente artistice de referință, din opera marelui nostru compozitor. În primul rând este vorba de opereta Crai Nou, respectiv evenimentul de colecție care a avut loc la Cetatea de Scaun, în 2018, la Centenarul Unirii Bucovinei cu țara”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava. El a arătat că duminică, în ultima zi a festivalului, a fost oficiată o slujbă de pomenire la mormântul lui Ciprian Porumbescu, de la Stupca, urmată de un recital în care a fost interpretată „Balada” compozitorului și a fost finalizat un film cu intervenții ale unor personalități care susțin organizarea unui astfel de eveniment. Tot duminică, a avut loc și unrecital muzical cameral susținut de prof.univ.dr. Doru Albu, la clarinet, și conf.univ.dr. Daniel Dragomirescu, la chitară, ambii de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Manifestările s-au încheiat la bustul lui Ciprian Porumbescu, acolo unde Niculai Barbă a depus o coroană de flori, iar artiștii suceveni au susținut un nou recital muzical din opera compozitorului.
El a amintit că ediția pilot a acestui festival a avut loc în anul în care majoritatea evenimentelor cultural artistice se desfășoare sub egida marcării a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vicepreședintele CJ Niculai Barbă: „Ediția de anul viitor a Festivalului Ciprian Porumbescu va include un concurs internațional într-un format unic în țară”.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vicepreședintele CJ Niculai Barbă: „Ediția de anul viitor a Festivalului Ciprian Porumbescu va include un concurs internațional într-un format unic în țară”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei