Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 124 (7736)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un tir cu cherestea a ”parcurs” doar trei kilometri de la Frasin la Sasca Nouă

Sâmbătă, 29 Mai 2021 (10:57:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mafia din domeniul materialului lemnos există și acționează cu metode noi pentru a scăpa de controale și pentru a fenta verificările din trafic. Un caz concret în acest sens a fost înregistrat joi, 27 mai, când activistul de mediu Tiberiu Boșutar a sunat la 112 și a reclamat nereguli la un transport de cherestea. Mai exact, activistul a verificat în aplicația Inspectorul Pădurii datele despre acel transport și a observat că exista un aviz de însoțire din data de 26 mai. Bănuiala rezonabilă a fost aceea că tirul respectiv a efectuat mai multe transporturi pe același aviz. Autocamionul încărcat cu cherestea a fost tras pe dreapta de polițiști pe DN 2E, la Sasca Nouă, iar din verificări s-au descoperit o serie de nereguli. Una din cele mai frapante era aceea că tirul a parcurs de la Frasin la Sasca Nouă doar 3 km. Practic, pentru a acoperi furtul, a fost dat peste cap kilometrajul, iar în aplicația SUMAL 2.0 au fost publicate fotografii care nu corespundeau cu realitatea. Cei 52,96 mc de cherestea, în valoare de 33.000 de lei, au fost depozitați la sediul Ocolului Silvic Mălini, iar tirul, în valoare de 50.000 de euro, a fost indisponibilizat. În acest dosar s-a constituit și un dosar penal, iar firma care efectua acest transport, una cu antecedente pe această linie, va face obiectul unui amplu control. Tot în cursul acestei săptămâni, polițiștii au mai oprit în trafic alte 31 de vehicule. S-au constatat mai multe abateri, motiv pentru care s-au aplicat 33 de amenzi, în valoare totală de 40.000 de lei. De asemenea, a fost confiscată și cantitatea de 100 mc de material lemnos pentru care persoanele care efectuau transportul nu dețineau documente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tir cu cherestea a ”parcurs” doar trei kilometri de la Frasin la Sasca Nouă.
 Vizualizări articol: 2470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un tir cu cherestea a ”parcurs” doar trei kilometri de la Frasin la Sasca Nouă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei