Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 67 (7679)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pacientă cu Covid în stare gravă, transferată la Botoșani, din lipsă de locuri la ATI Suceava

Luni, 22 Martie 2021 (15:17:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O suceveancă în vârstă de 67 de ani, diagnosticată cu Covid-19, a fost transferată vineri noapte la Spitalul Județean Botoșani deoarece avea nevoie de terapie intensivă și în județul Suceava nu mai erau paturi disponibile la ATI Covid. Medicul urgentist care s-a ocupat de transfer, dr. Ionuț Bîrsan, a declarat că pacienta venise cu două zile înainte de la Vatra Dornei, a fost internată la Suceava în secția de Boli infecțioase, cu o formă medie de Covid, dar cu multiple comorbidități – probleme cardiace, hipertensiune arterială, diabet și obezitate, precum și o infecție cu Clostridium. Potrivit medicului, starea de sănătate i s-a agravat, saturația în oxigen era la 40% și a avut nevoie de două surse de oxigen. Cu ajutorul ventilației non-invazive, medicii au reușit să-i aducă saturația în oxigen la 70 la sută, însă nu s-a stabilizat la această valoare. „Avea nevoie de terapie intensivă, la noi nu erau locuri, pe singurul pat disponibil a fost internată o altă pacientă care aștepta în UPU eventuala eliberare a unui loc. Am sunat la Centrul Operațional de Coordonare și s-a găsit un loc la Botoșani. Puțin după miezul nopții transferul a fost efectuat. Noi suntem la limită cu locurile la ATI Covid”, a arătat dr. Bîrsan. Pacienta a fost transferată intubată de la Suceava la Botoșani, pentru evitarea riscurilor.

În luna martie, cât la Spitalul de Urgență Suceava au fost zile în care erau două, trei paturi libere la ATI Covid, au fost transferați aici patru pacienți din afara județului: din Baia Mare, Borșa, Piatra Neamț și Roman. Vineri s-a solicitat aprobare de transfer pentru un pacient din București, cerere care n-a putut fi onorată din lipsă de locuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacientă cu Covid în stare gravă, transferată la Botoșani, din lipsă de locuri la ATI Suceava.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacientă cu Covid în stare gravă, transferată la Botoșani, din lipsă de locuri la ATI Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei