Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 18 (7630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur anunță modernizarea a încă trei drumuri județene pentru dezvoltarea turismului

Duminică, 24 Ianuarie 2021 (14:09:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce continuă seria proiectelor curajoase de dezvoltare a infrastructurii județului. Gheorghe Flutur a spus că în ședința deliberativului județean din data de 29 ianuarie 2021 va propune spre aprobare finanțarea a trei proiecte importante pentru modernizarea unor drumuri. „Vorbim de investiții importante pentru dezvoltarea socio-economică a județului Suceava, în general, și a turismului, în special. Iar în același timp vom continua și promovarea consistentă a brandului Bucovina”, a subliniat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a făcut referire la un proiect pentru reabilitarea drumului județean Văleni – Stânişoara – Iesle – limită județul Neamț. El a arătat că în momentul de față Consiliul Județean Suceava derulează un contract de finanțare prin a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală pentru modernizarea acestui drum. „Ca urmare a modificărilor legislative referitoare la actualizarea prețurilor la materiale, precum și la manoperă, a interpretărilor diferite dintre achizitor și constructor, contractul de proiectare și execuție lucrări a fost reziliat. Pentru a nu pierde finanțarea este necesar a se iniția cât mai urgent posibil o nouă procedură de atribuire a contractului de lucrări. S-a întocmit o estimare cantitativă și valorică a lucrărilor rămase de executat și s-a procedat la actualizarea valorii devizului general, a indicatorilor tehnico-economici și a sumei necesară pentru cofinanțare”, a explicat Flutur. El a adăugat că având în vedere aceste aspecte a inițiat un proiect de hotărâre pentru aprobarea devizului general actualizat, a indicatorilor tehnico-economici actualizați și a cheltuielilor de cofinanțare din bugetul județului pentru modernizarea acestui drum.

 

 CJ Suceava va asfalta drumul Câmpulung Moldovenesc - Gemenea

În același timp, Gheorghe Flutur a spus că tot în aceeași ședință va fi supus aprobării un proiect pentru asfaltarea drumului județean 177B, Câmpulung Moldovenesc – Gemenea. Flutur a declarat că proiectul presupune asfaltarea acestui drum pe o lungime totală de 6,26 km. El a precizat că acest drum a fost întreținut cu pietriș, însă în momentul de față este impropriu circulației rutiere în condiții de confort și siguranță.

„Această investiție este o necesitate, deoarece prin asfaltarea tronsonului de drum județean 177B, se va asigura desfășurarea circulației în condiții de siguranță, îmbunătățirea condițiilor de transport”, a declarat președintele CJ Suceava. El a spus că prin proiectul inițiat propune aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție pentru asfaltarea drumului Câmpulung Moldovenesc – Gemenea.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a făcut referire la un proiect pentru modernizarea DJ 174C, Panaci – Bilbor, pentru care CJ Suceava derulează un alt contract de finanțare prin PNDL 2. Flutur a precizat că în anul 2018, în urma procedurii de achiziție publică, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a încheiat contractul de servicii privind elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și a caietelor de sarcini necesare execuției lucrărilor, documentațiile fiind predate la sfârșitul anului 2018.

„Având în vedere faptul că documentația tehnică a fost realizată în anul 2018, iar la această dată au intervenit modificări legislative, iar mai multe norme și normative tehnice au fost abrogate sau reactualizate a fost necesară actualizarea proiectului tehnic, a devizului general, precum și actualizarea documentațiilor pentru avize necesare obținerii autorizației de construire și demararea procedurii de atribuire a contractului de execuție a lucrărilor”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că prin proiectul inițiat se are în vedere aprobarea devizului general actualizat, a indicatorilor tehnico-economici actualizați și a cheltuielilor de cofinanțare din bugetul județean pentru modernizarea acestui drum.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță modernizarea a încă trei drumuri județene pentru dezvoltarea turismului.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur anunță modernizarea a încă trei drumuri județene pentru dezvoltarea turismului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei