Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 18 (7630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dan Ioan Cușnir îi transmite lui Lucian Harșovschi să apeleze la specialiști în problema câinilor fără stăpân

Duminică, 24 Ianuarie 2021 (14:54:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderul Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, îi transmite viceprimarului Sucevei Lucian Harșovschi că în problema câinilor fără stăpân din municipiu ar trebui să se apeleze la specialiști în domeniu. Dan Ioan Cușnir a spus că Lucian Harșovschi a făcut din nou „declarațiile zgomotoase” pe marginea acestei teme vechi și nerezolvate a câinilor fără stăpân, uitând că aceasta a mai fost pusă anterior pe tapet, făcând subiectul tuturor campaniilor electorale din trecut.

„Problema nu este poate nici ușor de înțeles și nici ușor de gestionat, dar numai părinții care și-au văzut copiii desfigurați de un câine agresiv sau numai un bătrân fără apărare care a fost mușcat de un astfel de patruped poate înțelege că existența câinilor fără stăpân este o problemă cu adevărat serioasă. Trebuie făcut ceva în acest sens, cum trebuia făcut acest <ceva> de foarte mulți ani în urmă. De fiecare dată în discuția câinilor fără stăpân s-au luat în calcul multe aspecte, de la iubirea și afecțiunea pentru aceste viețuitoare, până la probleme de ordin practic și administrativ”, a spus Cușnir.

El a adăugat că se știe că principala problemă a gestionării acestor patrupede este cea a adăposturilor pentru câini, pentru ca aceștia să poată fi adunați, tratați medical, sterilizați, îngrijiți corespunzător și iubiți. „Adăposturile ar putea astfel deveni atât o casă pentru aceste ființe, dar ar putea deveni și un loc organizat în care cei doritori ar putea adopta în mod civilizat un câine. Adoptarea unui câine ar putea fi o lecție de viață pentru orice copil sau ar putea fi o lecție de umanitate pe care am putea să o oferim tuturor. Din păcate, nici în anul 2020 situația nu diferă mult de anii precedenți. Același singur adăpost existent, aceleași promisiuni goale și multe discuții pe lângă subiect”, a mai precizat liderul PSD.

El a adăugat că a observat că Lucian Harșovschi s-a hotărât, „în sfârșit sau din nou”, să rezolve problema câinilor fără stăpân în doi timpi și trei mișcări, acesta pronunțându-se pentru o campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân din toată zona metropolitană Suceava și preluarea lor în adăpost, tot el afirmând că locul câinilor nu este pe stradă.

„Caracteristic pentru modul în care fac declarații reprezentanții partidului din care domnul Lucian Harșovschi face parte, rețineți, viceprimarul <s-a pronunțat>, nimic altceva, fără să apeleze la specialiști, că doar el se pricepe la toate. Domnule Harșovschi, vă mulțumim din inimă pentru faptul, chiar și tardiv, că v-ați pronunțat, dar cetățenii care v-au votat au așteptat să veniți în fața lor și să le transmiteți că <s-a rezolvat> problema, nu că s-a îndurat și domnia voastră să se pronunțe asupra acestei probleme vechi și dureroase”, a mai declarat Cușnir.

El l-a întrebat pe Lucian Harșovschi ce măsuri concrete a luat, în calitatea de viceprimar, pentru a demara construirea altor adăposturi sau pentru modernizarea celui existent. Mai mult, Dan Cușnir vrea să afle de ce nu au fost atrase fonduri din surse externe sau de ce Lucian Harșovschi nu a încurajat acțiunile fundațiilor care doresc să trateze cu respect și profesionalism problema câinilor fără stăpân și apelează în continuare la soluția unui adăpost gestionat ineficient și „mâncător de bani publici”. De asemenea, Cușnir a transmis conducerii primăriei că în România sunt exemple de bune practici, cum ar fi la Galați și Constanța, unde primăriile, împreună cu ONG-ul Animal Society, au construit proiecte serioase care produc schimbări reale în rezolvarea acestei probleme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Ioan Cușnir îi transmite lui Lucian Harșovschi să apeleze la specialiști în problema câinilor fără stăpân.
 Vizualizări articol: 1161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Ioan Cușnir îi transmite lui Lucian Harșovschi să apeleze la specialiști în problema câinilor fără stăpân0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei