Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2020 - Anul XXV, nr. 179 (7484)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Teatru în spații inedite

“PiSiCi”-le au cucerit Cetatea de Scaun Suceava și sufletul spectatorilor

Duminică, 2 August 2020 (23:15:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ce fac “PiSiCi”-le în Cetate? Spectacol! Cel mai muzical spectacol al teatrului sucevean “Matei Vișniec”, primit întotdeauna cu mare încântare de către public, indiferent unde are loc, a ajuns într-o nouă locație inedită, după schimbările impuse de pandemie.

După ce au aterizat pe acoperișul clădirii teatrului, luna trecută, “PiSiCi”-le au luat cu asalt Cetatea de Scaun Suceava. Și le-a reușit, cu sprijinul Primăriei Suceava, care susține financiar organizarea de spectacole în aer liber, cu acces gratuit publicului, dar și a Muzeului Național a Bucovinei, care a pus la dispoziție Cetatea, fără a impune nici măcar plata taxei de vizitare celor care au venit să vadă spectacolul. Un fel de moca 2 în 1, să fie savurat de toată lumea.

 

Reprezentația renumitului spectacol-concert “PiSiCi”, pus la cale de Trupa “Fără Zahăr”, pe versurile lor și în regia lui Bobo Burlăciuanu, a avut loc în curtea interioară a Cetății de Scaun, unde a fost amenajată o mică scenă, restul spațiului fiind oferit cu generozitate spectatorilor, care au avut la dispoziție scaune, asezate la distanță unele de altele, încât să fie respectate condițiile de siguranță pentru prevenirea răspândirii virusului.

Cu zâmbetul pe buze (deși ascuns de mască), spectatorii au făcut cunoștință cu Andrei motanul călător (Horia Butnaru), Monica fantomâța (Cristina Florea), Dumnezeu și mai ales cu Alioșa “criminalul cu șacoșa” (Cătălin Ștefan Mîndru), Câinele Vasile, Supereroul (Cosmin Panaite), dar și cu “baba de la doi” ori cu Cami, adolescenta (Clara Popadiuc), o parte din personajele interpretate cu măiestrie de actorii teatrului sucevean.

“PiSiCi” în Cetate s-a dovedit a fi o combinație inedită - o joacă muzicală în care câteva pisici își deapănă poveștile, cu mult umor și sensibilitate în același timp, într-un cadru spectaculos, încărcat de istorie și povești scrise și nescrise.

La fel ca și la celelalte reprezentanții, purtarea măștilor de protecție a fost obligatorie, iar oamenii, veniți să se bucure de teatru, cultură, într-o perioadă când a devenit ceva atât de rar, au respectat-o întocmai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “PiSiCi”-le au cucerit Cetatea de Scaun Suceava și sufletul spectatorilor.
 Vizualizări articol: 1903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“PiSiCi”-le au cucerit Cetatea de Scaun Suceava și sufletul spectatorilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei