Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mai 2020 - Anul XXV, nr. 109 (7414)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Daruri și scrisori de susținere, de la copii abandonați, pentru băiețelul cu familia infectată cu COVID, preluat temporar de Protecția Copilului

Marţi, 12 Mai 2020 (15:21:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Băiețelul care a fost preluat, în urmă cu o săptămână, de Protecția Copilului Suceava, după ce toată familia lui a fost infectată sau suspectă de infecție cu noul coronavirus, a avut parte de momente emoționante în Centrul de Plasament „Speranța”. Cei 15 copii abandonați de familie sau orfani care sunt în Centrul „Speranța” i-au trimis băiețelului în vârstă de 11 ani jucării și scrisori de susținere. Emoționat de afecțiunea transmisă de copii, băiețelul a făcut publică una dintre scrisori și a spus că pe celelalte le va citi împreună cu mama lui, când va veni să-l ia înapoi acasă.

Foarte probabil asta se va întâmpla în cursul zilei de miercuri, 13 mai, deoarece mama, care prezenta simptome respiratorii, a fost testată la DSP Suceava și rezultatul a fost negativ. Comisia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Socială se întrunește miercuri, 13 mai, și nu există până acum nici un motiv ca băiețelul, și el cu rezultat negativ la testarea COVID, să nu plece acasă.  

Redăm una dintre scrisorile primite de acest copil, de la unul dintre copiii de la „Speranța”, care nu are șansa să-și vadă părinții: „Vreau să-ți spun că vei fi bine. Noi suntem alături de tine și te susținem cu drag, deși nu ne putem vedea. Te rog să nu fii trist, gândește-te că mai este puțin și totul va fi bine. Ne vom putea vedea cu toții! Vei sta aici câteva zile, spre binele părinților tăi și al tău. Tu ești un băiețel mare și puternic, care va trece peste această perioadă grea. Noi, copiii, suntem alături de tine și te înțelegem. Pupici și îmbrățișări”.

Reamintim că băiețelul în vârstă de 11 ani a fost preluat, în data de 5 mai a.c., în Centrul de Plasament „Speranța”, după ce tatăl și bunica s-au îmbolnăvit de COVID-19, iar mama era suspectă de infectare, acuzând simptome de boală. Șefa serviciului de Intervenții în regim de urgență în domeniul asistenței sociale de la DGASPC Suceava, Sabina Doroftei, a declarat, săptămâna trecută, că preluarea în centru s-a făcut la solicitarea familiei, după ce tatăl și bunica s-au internat în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, iar mama, care prezenta simptome de boală, a fost testată și aștepta rezultatul testului. Băiețelul a fost de asemenea testat și a avut rezultat negativ, astfel încât familia a ajuns la concluzia că cea mai bună variantă este să fie preluat într-un centru. „Copilul a reacționat foarte bine, a spus că preferă să stea la noi decât în spital. Și-a adus cărți și caiete, își face temele, mama lui îl sună zilnic și dacă ea va avea rezultat negativ la testare, miercuri, aprobăm în comisie să-l ia acasă”, a spus Sabina Doroftei.

Copilul stă singur în cameră, are baie proprie și are circuit separat pentru a nu intra în interacțiune cu ceilalți copii din Centrul „Speranța”. Sabina Doroftei a mai spus că este primul caz de acest gen de la DGASPC Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daruri și scrisori de susținere, de la copii abandonați, pentru băiețelul cu familia infectată cu COVID, preluat temporar de Protecția Copilului.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daruri și scrisori de susținere, de la copii abandonați, pentru băiețelul cu familia infectată cu COVID, preluat temporar de Protecția Copilului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei