Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mai 2020 - Anul XXV, nr. 103 (7408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru romi, trimiși în judecată: furturi, oameni tâlhăriți în case și pădurar amenințat cu moartea

Marţi, 5 Mai 2020 (13:37:30)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au finalizat un dosar amplu care vizează patru indivizi de etnie romă din Păltinoasa, care au comis numeroase furturi, dar și două tâlhării, oameni agresați în propriile locuințe în scop de furt. Unul dintre ei va fi judecat și pentru ultraj, după ce a amenințat cu moartea un pădurar. Au fost trimiși în judecată Iosif Solomon, aflat în arest preventiv, frații Ciprian și Elvis Covaci și Ioan Gheorghe Solomon, aflat și el după gratii în alt dosar, pentru fapte asemănătoare. În dosar sunt nu mai puțin de 13 părți vătămate, cele mai multe persoane din satul Capu Codrului, care au fost victime ale furturilor. Polițiștii de la Păltinoasa se chinuie practic de mai bine de doi ani de zile să oprească această grupare care a dat mari bătăi de cap, principalele victime fiind vârstnicii.

 

·        Au ucis un câine cu un topor și au intrat în casă, după bani. Proprietara, prinsă de gură și izbită de pământ

 

Pentru că faptele sunt foarte multe, ne vom opri la infracțiunile cele mai grave.

Pe 17 ianuarie 2019, noaptea, autorii au pătruns în curtea unei femei, i-au ucis câinele, după care au intrat și în locuință, de unde au luat 200 de lei. Unul dintre autori, surprins de partea vătămată în casă, a prins-o de gură și a izbit-o de pământ, pentru a-și asigura scăparea.

Femeia se afla în casă, cu soțul ei, și se uita la televizor, fiind alarmată de faptul că și-a auzit câinele lătrând puternic, după care s-a oprit brusc. Câinele a fost ucis cu un topor. Când a ieșit în holul casei femeia a dat peste individul care a prins-o de gură.

 

·        A intrat în casă, peste o bătrână de 90 de ani, prin acoperiș

O altă faptă este din 22 noiembrie 2019, victima fiind o bătrână de 90 de ani, din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. 

În noaptea acelei zile, doi tineri au pătruns în anexa casei victimei, de unde au luat două scări din lemn, de care s-au folosit pentru a se urca pe acoperișul casei. Din cercetări a rezultat că cei doi au îndepărtat porțiuni de țiglă de pe acoperiș, reușind astfel să intre în podul casei. 

Din pod, unul dintre ei, Iosif Solomon, în vârstă de 24 de ani, a coborât în casă, unde a atacat bătrâna:

 „A amenințat victima cu un cuţit, pe care i  l-a pus la gât, a trântit-o, a strâns-o de gură pentru a o împiedica să ţipe, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 3-5 zile de îngrijiri medicale, după care i-a sustras dintr-o cameră a locuinţei suma de 1.500 lei şi un telefon mobil marca Nokia”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului într-un comunicat de presă. Al doilea inculpat a rămas la pândă în podul casei, a mai rezultat din anchetă.

 

·        Pădurar amenințat cu moartea

 

Iosif Solomon va fi judecat și pentru ultraj. Pădurarul V.G.  răspunde de Cantonul Silvic Pârâul Negru nr. 15, având în pază o suprafaţă de 742 de hectare de pădure, în zona satului Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

Pădurarul răspunde de aproape 20 de ani de această pădure și nu a avut probleme majore cu romii din comunitatea de la Capu Codrului, care au casele lângă pădure. Mulţi dintre aceștia se încălzesc iarna cu ce strâng din ce mai rămâne din exploatările firmelor care au contracte în zonă, iar când au strâns resturi nu au fost luaţi la întrebări. 

Pe 2 noiembrie 2019, pădurarul l-a găsit în pădure de Iosif Solomon, localnic, care se deplasa cu o căruţă și avea asupra sa un topor. Pădurarul l-a avertizat  pe Solomon să nu taie copaci, iar acesta a reacționat violent. Solomon l-a amenințat cu moartea pădurar, aruncând în el cu pietre. De menționat și că Monitorul de Suceava a scris în exclusivitate despre acest caz de ultraj la vremea respectivă.

Procesul în care vor fi judecați cei patru a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru romi, trimiși în judecată: furturi, oameni tâlhăriți în case și pădurar amenințat cu moartea.
 Vizualizări articol: 2462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Patru romi, trimiși în judecată: furturi, oameni tâlhăriți în case și pădurar amenințat cu moartea5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei