Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2020 - Anul XXV, nr. 43 (7348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Naționala României, cu Macovei și Plai printre protagoniști, a învins categoric Spania

Duminică, 23 Februarie 2020 (12:04:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Naționala de rugby a României a obținut o victorie foarte importantă contra Spaniei, în Rugby Europe, divizia secundă a Turneului celor 6 Națiuni, în partida disputată sâmbătă pe stadionul Municipal din Botoșani.

Românii s-au impus clar cu 24-7, iar în teren s-au aflat din primul minut humorenii Mihai Macovei și Daniel Plai. Ambii au avut evoluții bune, cu un plus deosebit pentru Mihai Macovei, care a fost unul din cei mai buni oameni de pe teren. Acesta a pus presiune, a placat foarte mult și a tras în multe momente echipa după el. Prima repriză a fost destul de slabă, România intrând la pauză cu 6-0, după două transformări reușite de Florin Vlaicu, și el cu o evoluție bună în acest meci.

O fază foarte frumoasă a lui Surugiu, care a plecat în viteză pe lângă grămadă, finalizată de Melinte, a adus primul eseu și desprinderea României. Tot fundașul Melinte a reușit și al doilea eseu, după o fază încheiată pe aripă. Spaniolii au avut o perioadă de aproape 20 de minute în care au stat la câțiva metri de but, însă nu au reușit să marcheze, în primul rând datorită apărării foarte bune a băieților noștri.

Cert este că România a făcut un meci bun și a obținut o victorie care părea departe, având în vedere primele două meciuri ale Stejarilor din această competiție, încheiate cu înfrângeri în Georgia și Portugalia. România se află încă într-o situație dificilă în competiție, cu doar 4 puncte și mai are de jucat în Rusia și apoi în ultima etapă cu Belgia, acasă, tot la Botoșani.

La meciul de la Botoșani au asistat în jur de 2000 de spectatori, din care câteva sute au fost suceveni, printre ei și copii de la grupe de juniori de la Suceava și Gura Humorului. După meci, căpitanul Mihai Macovei a declarat pentru Monitorul de Suceava că a fost o victorie muncită, băieții au avut încredere și a cerut și publicului mai mult credit, cu referire la numeroasele critici din ultima perioadă: „Noi facem tot ce putem să aducem victorii pentru țara noastră. Felicitări și lui Daniel Plai, care cred că a făcut un meci foarte bun. Urmează Rusia, sperăm să câștigăm și acolo și daca o vom face ne putem bate la locul II”.

În pauza meciului, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, i-a oferit o plachetă antrenorului sucevean Dumitru Livadaru, care a ajuns la 50 de ani dedicați acestui sport, ca jucător și antrenor. În pauza meciului au evoluat grupe de copii U 10 și U 12, de la Iași și Suceava, micii suceveni fiind pregătiți de antrenorul Vasile Conache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naționala României, cu Macovei și Plai printre protagoniști, a învins categoric Spania.
 Vizualizări articol: 1527 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naționala României, cu Macovei și Plai printre protagoniști, a învins categoric Spania0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei