Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 113 (7114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei mandate de arestare în cazul grupării care făcea contrabandă la nivel înalt

Vineri, 17 Mai 2019 (11:07:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tribunalul Suceava a admis trei dintre cele patru propuneri de arestare formulate de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Suceava, în cazul grupării de contrabandiști acuzate de afaceri de mari dimensiuni cu țigări de contrabandă. Frații Ilie și Petru Boiciuc și Petru Gorban au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, valabile până pe 14 iunie inclusiv, cu precizarea că inculpații au drept de contestație. În cazul lui Vasile Dănuț Sturza, judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis că măsura controlului judiciar este suficientă, și această decizie putând fi însă contestată. Gruparea ar fi acționat timp de cel puțin cinci ani de zile pe zona de fâșie verde adiacentă comunei Ulma, iar numai în timpul activităților de monitorizare au fost realizate 32 de capturi care însumează confiscarea a 316.079 de pachete de țigări de contrabandă. Dacă ne gândim că este vorba doar de ce s-a putut confisca, sporadic, vă puteți face o imagine despre dimensiunea reală a afacerii. Din datele structurilor de combatere a crimei organizate rezultă că principalul om din grupare ar fi avut informații și de la un polițist de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, acuzat că ar fi sprijinit grupul cu informații despre traseul patrulelor de poliție. Începând din iulie 2013 și până în iulie 2018, patru suceveni din Ulma și Izvoarele Sucevei, Ilie Boiciuc, Petru Gorban, Vasile Dănuț Sturza și Ilie Maximilian Ihnatiuc, ar fi constituit un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul introducerii de țigarete pe teritoriul României, peste frontiera din Ucraina. Ulterior la grupare au aderat și alți suceveni din zona Ulma, Izvoarele Sucevei. Membrii grupului contactau cetățeni ucraineni dispuși să livreze țigări, apoi, cu ajutorul autoturismelor de teren, se deplasau în zona de frontieră, de unde preluau țigaretele de proveniență extracomunitară, apoi le transportau și depozitau în incinta unor imobile prestabilite. Ilie Boiciuc, în vârstă de 40 de ani, din satul Măgura, comuna Ulma, este considerat liderul de facto al grupării. Acesta i-ar fi implicat în afacere și pe soție, copil și pe frați. Inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei mandate de arestare în cazul grupării care făcea contrabandă la nivel înalt.
 Vizualizări articol: 2193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei mandate de arestare în cazul grupării care făcea contrabandă la nivel înalt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei