Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 113 (7114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul literar internațional româno - german Lectora Suceava, la Muzeul de Istorie

Vineri, 17 Mai 2019 (12:42:11)
La Muzeul de Istorie va avea loc, pe 29 şi 30 mai, cea de-a șaptea ediție a Festivalului internațional literar "Lectora". Festivalul este organizat de Muzeul Bucovinei, Forumul Cultural German Suceava și Casa Corpului Didactic George Tofan Suceava. Tinerii creatori vor intra în contact cu scriitori și artiști plastici importanți, atât din ţară, cât şi din străinătate. Vor avea loc conferințe, vernisaje și lansări de carte.Miercuri, 29 mai, la ora 1100, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie, Mykola Kuschnir, directorul Muzeului evreiesc din Cernăuți, va conferenţia pe tema "Moșteniri culturale evreiești în Cernăuțiul de azi". La ora 1230, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie, va avea loc o laansare de carte, "Ilustrate poștale bucovinene", a prof. dr. Sergij Osatschuk, de la Universitatea Yuri Fedkovici, Cernăuţi. La ora 1530, în Sălile Cafeteria, în foaierul Muzeului de Istorie, va avea loc vernisajul expoziției "Rafală mutantă" (Impertinent Distortions, Gwydion Beiddgar) a artiștilor galezi, James Green, John Welson și David Greenslade.La ora 1800, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie, participanţii se vor delecta cu un Recital instrumental - interpreți: prof. univ. dr. Doru Albu și conf. univ. dr. Daniel Dragomirescu.Joi, 30 mai, la ora 14,30, în Sala de Conferințe a Muzeului de Istorie, lansare de carte, "Monumentele Mihai Eminescu", de Erwin Țigla și Gheorghe Jurma. La ora 1530, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie, iubitorii de literatură sunt invitaţi la o altă lansare de carte, "Ludwig Vinzenz Fischer și traducerile eminesciene", de E.J.Țigla și Gh. Jurma. La ora 1700, în Sala de expoziţie temporară „Media” a Muzeului de Istorie se va vernisa expoziţia "În memoriam George Ostafi OST". Festivalul se încheie cu lansarea cărţilor pentru copii "Mănușa" – folclor ucrainean, "Mănușa" – bilingvă română-spaniolă, "Dovlecel și Tărtăcuță", autor Ana Maria Ovadiuc AMO, lansare care va avea loc la la ora 1830, în Sala de conferinţe a Muzeului de Istorie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul literar internațional româno - german Lectora Suceava, la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul literar internațional româno - german Lectora Suceava, la Muzeul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei