Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 56 (7057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campania „O floare, o rază de soare”, a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni

Vineri, 8 Martie 2019 (14:07:27)

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS) a organizat în data de 8 Martie, cu binecuvântarea celor doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen şi PS Damaschin, campania „O floare, o rază de soare”.

25 de tineri cu suflete frumoase, coordonaţi de părintele Justinian-Remus Cojocar, preot la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, au făcut o vizită de bucurie mămicilor de la secţia de Obstetrică-Ginecologie şi bolnavilor de la secţiile de Oncologie şi Îngrijiri Paleative ale Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Au arătat ca o veritabilă echipă, toţi în tricouri albe, entuziaşti, bucuroşi să poarte sigla ATOS în dreptul inimii.

Ei au dăruit ghiocei, simbolul primăverii, viorele şi lalele şi s-au străduit să transmită sentimentele nobile de bucurie, dragoste şi preţuire pentru femeile care dau viaţă pruncilor şi sentimentele de nădejde şi dragoste celor suferinzi, ţintuiţi la pat.

Precum ghiocelul se luptă puternic să scoată capul prin omăt, aşa se luptă cadrele medicale să se îngrijească de cei internaţi în spital. Aşa se luptă mama să aducă pe lume copii şi să-i crească în frica de Dumnezeu. Aşa se luptă cei grav bolnavi cu neputinţele şi se agaţă cu multă nădejde de tratament, neuitând niciodată de Dumnezeu, Doctorul sufletelor şi al trupurilor.

Cu adevărat o rază de soare a fost venirea tinerilor la Spitalul ”Sfântul Ioan cel Nou”.

Tinerii au oferit flori, au vorbit cu mămicile şi cu bolnavii, i-au îmbrăţişat, au furat de la ei zâmbete largi şi frumoase şi chiar lacrimi de bucurie.

„O să mai venim!”, „Mai trecem pe la voi!” au fost răspunsurile tinerilor la rugăminţile bolnavilor de la secţiile de Oncologie şi Îngrijiri Paleative.

Părintele Justinian Cojocar a dăruit tuturor câte o iconiţă cu Maica Domnului cu Pruncul Mântuitorul.

Femeilor internate pentru monitorizarea sarcinii şi celor care tocmai au născut părintele le-a dăruit câte un pliant cu Rugăciunile femeilor însărcinate (Rugăciuni pentru pruncul din pântece, Rugăciune pentru naştere uşoară, Rugăciunea femeii chinuite de gândul avortului), respectiv Rugăciuni pentru pruncul nou-născut (Rugăciuni pentru pruncul nou-născut, Rugăciune pentru alăptare, Rugăciunea mamei pentru copiii ei, Rugăciune pentru pruncul bolnav), pliante realizate de către Asociaţia Culturală „Sfântul Mitropolit Dosoftei” în cadrul unui mai vechi proiect de sprijinire a mamelor aflate la început de drum.

Luna Martie este „Luna pentru viaţă”. Tinerii din ATOS, cu ajutorul bunului Dumnezeu, au dăruit o bucurie şi au adus o rază de soare mămicilor şi bolnavilor din saloanele spitalului, rodul lucrării harului Duhului Sfânt.

Multe mulţumiri sunt adresate de către Părintele Justinian Cojocar şi de către tineri managerului Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, domnul Vasile Rîmbu, precum şi cadrelor medicale. Nu în ultimul rând, mulţumirile sunt îndreptate către oamenii de bine care sunt mereu alături de părintele la acţiunile frumoase pe care le coordonează.

 

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Suceveni (ATOS)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania „O floare, o rază de soare”, a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campania „O floare, o rază de soare”, a Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei