Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 nov 2017 - Anul XXII, nr. 274 (6690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centru de intervenție timpurie pentru copiii cu implant cohlear, la Vicovu de Sus

Joi, 30 Noiembrie 2017 (22:03:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În orașul Vicovu de Sus din județul nostru, precum și într-o localitate din județul Iași, se inaugurează primele două centre de intervenție timpurie din România, dedicate reabilitării copiilor hipoacuzici purtători de implant cohlear. Implantul cohlear este un dispozitiv medical pentru persoanele cu hipoacuzii severe şi profunde. Acest dispozitiv se implantează printr-o intervenţie chirurgicală, însă el rezolvă doar parţial deficiența de auz. După implantare, urmează un lung proces de recuperare în care pacientul învaţă să audă sunete şi apoi să vorbească prin terapie logopedică. 

«Începutul nostru de viață în trei, ca familie, nu a fost așa cum ne așteptam, cum visam. Însă Ema ne-a demonstrat că este o învingătoare și ne-a învățat într-un an cât nu am învățat într-o viață. În acest context, echipa Liceului <Vasile Pavelcu> a jucat un rol foarte important, ajutându-ne și susținându-ne în drumul nostru nu prea ușor. Le mulțumim pentru efortul lor continuu și avem convingerea că realizarea centrului de intervenție timpurie dedicat copiiilor purtători de implant cohlear le va oferi șanse mărite de a auzi și vorbi acestor minunați copii, de a se integra în școală și societate» a povestit Andreea Ghiorgică, mama Emei, în vârstă de 1 an și 6 luni, copil cu implant bilateral.

Prin intermediul acestor centre sunt realizate structuri specializate în cadrul instituțiilor de învățământ de stat, ce beneficiază atât de echipamentele necesare derulării în bune condiții a procesului de reabilitare, cât și de un personal calificat, datorită activităților de formare cuprinse în proiect. Echipamentele speciale cu care sunt dotate centrele contribuie la stimularea auditivă și vizuală a copiilor hipoacuzici purtători de implant cohlear, permit asocierea sunetelor cu imaginile, încurajează comunicarea vocală și facilitează procesul de reabilitare. Astfel, copiii cu implant cohlear din zona Moldovei și familiile acestora vor putea să beneficieze de servicii dedicate de terapie în cele două centre de intervenție timpurie. De asemenea, în cadrul centrelor, familiile copiilor hipoacuzici candidați la implant cohlear primesc suport și informații cu privire la procesul de reabilitare și la rolul lor ca și co-terapeuți încă din momentul depistării.

Prin intermediul proiectului, alături de inaugurarea centrelor va fi dezvoltat și acreditat un curs de specializare în reabilitarea vorbirii copiilor hipoacuzici cu implant cohlear pentru cadrele didactice din învățământul de masă din întreaga țară, se vor organiza cursuri, seminarii și workshop-uri pentru 120 de specialiști și 50 de familii, inclusiv cu participarea unor experți străini și va fi realizată o bibliotecă online ce cuprinde materiale în limba română privind reabilitarea copiilor cu implant cohlear.

Finanțate prin fondul „Lumea prin Culoare și Sunet” al Fundației Orange, centrele de intervenție timpurie au fost realizate în cadrul proiectului „Bucuria Sunetelor” al Asociației persoanelor cu deficiențe de auz „Ascultă Viața!”. Parteneri în proiect sunt Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași şi distribuitorii de implanturi cohleare.

„Realizarea celor două centre de intervenție timpurie pentru copiii cu implant cohlear vine ca o urmare firească a proiectului anterior implementat începând cu anul 2015, realizat tot cu sprijinul Fundației Orange. Astfel, sperăm la o îmbunătățire a procesului de reabilitare a copiilor cu implant cohlear, implicarea familiei în acest proces, scopul final fiind reabilitarea completă și integrarea în învățământul de masă și societate a copiilor cu implant cohlear”, a declarat Cosmin Alexandru Brașov, vicepreședinte al Asociației persoanelor cu deficiențe de auz „Ascultă Viața!”.

Asociația „Ascultă Viața!” este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2007 pentru copiii cu pierdere severă sau profundă a auzului, cu un accent deosebt pe copiii purtători de implanturi cohleare. În prezent, Asociația „Ascultă Viața!” are un număr de 243 membri din întreaga țară: adulți cu IC, părinții copiilor cu IC și specialiști în acest domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centru de intervenție timpurie pentru copiii cu implant cohlear, la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 2584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centru de intervenție timpurie pentru copiii cu implant cohlear, la Vicovu de Sus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei