Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 aug 2017 - Anul XXII, nr. 193 (6609)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tentativă de vânzare către CJ a unei case din Fălticeni încadrate fals ca monument istoric

Marţi, 29 August 2017 (10:14:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava a luat, luni, în discuţie petiţia semnată de o femeie din Fălticeni, care solicită ca administraţia judeţeană să-i cumpere casa, despre care susţine că ”este locul în care marele povestitor Ion Creangă şi-a trăit partea a III-a din <Amintiri din copilărie>, pe vremea când învăţa la Şcoala de catiheţi, situată în clădirea de vizavi”. Clădirea este inclusă în lista monumentelor din judeţul Suceava, dar consilierul judeţean PNL Vasile Tofan, fost primar de Fălticeni, a explicat în şedinţa CJ că proprietara casei de pe str. Ion Creangă nr. 30 a încercat să vândă imobilul, cu 400.000 de euro, în anul 2009, Primăriei Fălticeni, iar verificările efectuate atunci de administraţia locală au demonstrat că ”nu sunt documente de atestare şi s-a propus declasificarea ca monument istoric”. ”Clădirea n-a fost contemporană cu anul în care Ion Creangă a făcut Şcoala de catiheţi din Fălticeni”, a precizat fostul primar, arătând că placa de pe casă, cu textul că în casă a locuit Creangă, a fost amplasată înaintea celui de-al II-lea Război Mondial, de o ligă culturală locală. Pe baza acestei plăci se pare că a fost făcută clasificarea ca monument, fără nici o cercetare sau fără a se solicita documente doveditoare. Potrivit lui Tofan, proprietara casei a renunţat la demersurile către Consiliul Local Fălticeni, după ce i s-a amintit că, datorită statutului de clădire de patrimoniu avut de imobil, nu a plătit impozit pe clădire şi teren.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tentativă de vânzare către CJ a unei case din Fălticeni încadrate fals ca monument istoric.
 Vizualizări articol: 3137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tentativă de vânzare către CJ a unei case din Fălticeni încadrate fals ca monument istoric3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei