40 de elevi și profesori, la spital cu toxiinfecție alimentară după banchetul de absolvire



Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului
Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

40 de elevi și profesori ai Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care au participat la banchetul de absolvire organizat la o pensiune de patru stele din oraș, au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor, duminică și luni dimineață, cu simptome de toxiinfecție alimentară.
Petrecerea de absolvire a avut loc vineri seară, simptomele declanșându-se abia duminică sau luni dimineață, când elevii și profesorii au ajuns la spitalul din Gura Humorului cu dureri abdominale, vărsături și grețuri. Nici unul dintre ei nu a necesitat internare.
340 de persoane au participat, în total, la banchet. Aceștia au servit aperitiv și alte două feluri de mâncare și tort.
Direcția de Sănătate Publică Suceava a declanșat o anchetă, fiind luate probe din mâncare, de pe veselă, de pe fundurile de tăiat, dar au fost recoltate probe și de la angajații unității.
Reprezentanții restaurantului bănuiesc că elevilor li s-a făcut rău de la un tort adus de unul dintre adolescenți care își sărbătorea ziua, acesta fiind pregătit în afara restaurantului.
„Noi am avut alte două petreceri vineri seară în restaurantele noastre. S-au servit, în total, 550 de meniuri identice, tocmai de aceea bănuim că a fost vorba de acel tort. Așteptăm rezultatul celor de la DSP, însă în cazul în care se va constata că a fost greșeala restaurantului ne vom asuma asta”, a menționat managerul localului.
Directorul spitalului din Gura Humorului, Corneliu Vieru, a menționat că pacienții au primit tratament perfuzabil, formele de toxiinfecții alimentare fiind ușoare și medii.



Recomandări

Alimentele, apa și analizele personalului de la cele trei restaurante unde au mâncat elevii francezi care au făcut toxiinfecție sunt în regulă

Directorul DSP Suceava, Daniela Odeh, a confirmat că nu au fost identificate probleme și că, de asemenea, au fost în regulă și rezultatele analizelor la coproculturi
Directorul DSP Suceava, Daniela Odeh, a confirmat că nu au fost identificate probleme și că, de asemenea, au fost în regulă și rezultatele analizelor la coproculturi

Alimentele, apa și analizele personalului de la cele trei restaurante unde au mâncat elevii francezi care au făcut toxiinfecție sunt în regulă

Alimentele, apa și analizele personalului de la cele trei restaurante unde au mâncat elevii francezi care au făcut toxiinfecție sunt în regulă
Alimentele, apa și analizele personalului de la cele trei restaurante unde au mâncat elevii francezi care au făcut toxiinfecție sunt în regulă