Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2017 - Anul XXII, nr. 36 (6452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Instruirea anuală a coregrafilor grupurilor folclorice de amatori din judeţul Suceava

Joi, 16 Februarie 2017 (11:43:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava din cadrul Centrului Cultural „Bucovina” (CCB) a organizat miercuri, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, activitatea de instruire anuală a coregrafilor grupurilor folclorice de amatori din judeţul Suceava.

Aflată la cea de-a doua ediţie, activitatea a fost deschisă de către managerul CCB, Vasile Sorin Filip, și de directorul CCPCT Suceava, Călin Brăteanu.

Lectorii instruirii din acest an au fost maestrul coregraf Costinel Leonte, coregraful Alina Leonte și consultanţii artistici Constanţa Cristescu, Oana Sîrbu Botezat și Petru Oloieru.

Temele abordate au vizat delimitarea jocurilor populare în funcţie de vatra de provenienţă, rolul jocului popular în conservarea și promovarea culturii tradiţionale, etapele montării unei suite de jocuri populare, folclorul muzical și coregrafic în rândul copiilor, transpunerea scenică a obiceiurilor de peste an, specificul costumului popular în Bucovina.

Cu acest prilej s-a făcut și o analiză a evoluţiei formaţiilor de jocuri populare din judeţ în cadrul concursurilor și festivalurilor de profil.

De asemenea, s-a discutat despre constituirea și componenţa grupurilor vocale, instrumentale, precum și despre prezentarea acestora la concursuri.

În cadrul instruirii au fost distribuite materiale de informare și promovare, realizate de CCPCT Suceava, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava (DVD-uri, CD-uri, ghiduri profesionale).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Instruirea anuală a coregrafilor grupurilor folclorice de amatori din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Instruirea anuală a coregrafilor grupurilor folclorice de amatori din judeţul Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei