Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2016 - Anul XXI, nr. 168 (6281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul folcloric „Din stejar, stejar răsare” la Cajvana

Miercuri, 20 Iulie 2016 (16:15:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de oameni s-au adunat duminică, 17 iulie, în centrul oraşului Cajvana, dornici să participe la cea de-a V-a ediţie a Festivalului folcloric „Din stejar, stejar răsare”, manifestare înscrisă în programul „Zilele oraşului Cajvana”. În deschiderea manifestării, directorul adjunct al Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul Iulian Ciotu, a declarat că festivalul folcloric îşi propune „promovarea artei interpretative tradiţionale. Organizat de ceva timp, evenimentul s-a dovedit a capta interesul tinerilor care iubesc folclorul românesc şi-l duc mai departe prin strădania lor artistică”.

Fanfara „Crai bucovinean” din Todireşti, însoţită de primarul comunei, Vasile Avram, s-a prezentat, la debutul festivalului, cu un repertoriu bine ales. Au evoluat apoi la vioară, pentru a doua oară pe o scenă, Gabriel Boca, Matei Dranca, Iuliana-Alexandra Pîţu, George Ciotu, Maria-Ioana Robu. Ansamblul „Muguraşii”, coordonat de învăţătoarea Rahila Mârza şi acompaniat de învăţătorul Gheorghe Seserman, la vioară, profesorul Traian Seserman, la tobă, a avut o evoluţie foarte bună, deşi este format din dansatori din clasele a III-a şi a IV-a. 

Au mai evoluat pe scenă Ansamblul de la Bistriţa-Năsăud, Ansamblul ”Codrişorul” din Dorneşti, Ansamblul ”Moştenitorii Bucovinei” de la Gura Humorului, Ansamblul ”Doruleţul” din Durneşti, judeţul Botoşani, Ansamblul ”Luca Arbore” din Arbore, Formaţia de femei ”Altiţa” de la Bilca, Ansamblul ”Căluşarii” din Budacu de Sus, precum şi soliştii Lăcrămioara Reuţ, surorile Diana şi Teodora Seserman, Marius Dochiţa, Casandra Răcar şi, nu în ultimul rând, una din invitatele de seamă ale festivalului, îndrăgita interpretă Laura Haidău. Publicul numeros a fost impresionat, spre seară, de programele susţinute de ansamblurile locale “Stejarul” şi “Stejărelul” din Cajvana şi solista Casandra Răcari, instructor prof. Ciotu Iulian, şi de Ansamblul “Kozacioc”, instructor prof. Petrică Şoiman. 

La sfârşitul programului, fiecare participant a primit diplome, flori şi câte un trofeu reprezentând legenda Cajvanei, realizat de profesorul Traian Seserman. Cunoscuta interpretă Alina Eremia a oferit publicului, târziu în noapte, un show incendiar, urmat de un frumos foc de artificii. Evenimentul, organizat de Primăria oraşului Cajvana şi Consiliul Local Cajvana, a avut ca partener Liceul Tehnologic Cajvana, coordonat de directorul Nicolae Robu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul folcloric „Din stejar, stejar răsare” la Cajvana.
 Vizualizări articol: 1614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul folcloric „Din stejar, stejar răsare” la Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei