Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 299 (5506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

26 de amenzi şi avertismente, aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, în luna decembrie

Luni, 23 Decembrie 2013 (15:17:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În decursul lunii decembrie 2013, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Suceava a desfăşurat acţiuni tematice ce au vizat produsele şi serviciile specifice sărbătorilor de iarnă. Au fost verificaţi 59 de agenţi economici, la 26 dintre aceştia constatându-se abateri, fiind aplicate 13 amenzi în valoare de 37.000 lei şi 13 avertismente. Una dintre tematicile de control desfăşurate de CJPC Suceava a vizat calitatea, modul de comercializare şi etichetare a alimentelor specifice sărbătorilor de iarnă, pe categorii de produse: zaharoase, carne preambalată, ciocolată şi produse de ciocolată, produse de patiserie.Potrivit comisarului şef adjunct - Vasile Latiş, „ca principale deficienţe s-au constatat următoarele: etichete incorecte din punct de vedere legal în ceea ce priveşte lista ingredientelor, aceasta fiind incompletă în unele cazuri sau incorectă în altele. De asemenea, s-au mai constatat diferenţe de gramaje a produselor faţă de gramajele declarate sau lipsa preţurilor”.Cât priveşte tematica de control ce a vizat respectarea prevederilor legale în unităţile de alimentaţie publică şi cazare, au fost verificaţi 25 de agenţi economici, în cazul a 15 dintre aceştia constatându-se abateri. Comisarii au aplicat 7 amenzi în valoare de 19.000 lei şi 8 avertismente. Principalele deficienţe constatate constau în: nedelimitarea comform legii a spaţiului de fumători şi nefumători, listele de meniu incomplete, lipsind informaţiile privind gramajul şi lipsa etichetelor de pe produsele destinate preparării hranei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 de amenzi şi avertismente, aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, în luna decembrie.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26 de amenzi şi avertismente, aplicate de Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului, în luna decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei