Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 101 (5308)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trend bun

Tăierile ilegale în fondul forestier, administrat de Direcţia Silvică, au scăzut la jumătate

Miercuri, 1 Mai 2013 (12:15:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tăierile ilegale de arbori înregistrate în suprafeţele de pădure administrate de către Direcţia Silvică Suceava au scăzut aproape la jumătate. Şeful instituţiei, Sorin Ciobanu, a exemplificat cu perioada 2002-2012. El a arătat că dacă în 2011 volumul tăierilor ilegale era de 13.189 de metri cubi în 2012 acesta a scăzut la 7.928 de metri cubi. Sorin Ciobanu a declarat că succesul se datorează unor măsuri ferme luate la nivelul Direcţiei Silvice care vizează responsabilizarea personalului silvic cu privire la gravitatea inmplicării acestuia în acţiunile ilegale asupra pădurii şi disciplinarea agenţilro economici care desfăşoară lucrări de exploatare în fondul forestier. « De asemenea am luat o serie de măsuri specifice precum analizarea şi onorarea solicitărilor proprietarilor de păduri private privind asigurarea pazei pe bază de contracte astfel încât să se prevină faptele ilegale, creşterea eficienţei activităţii de pază a pădurilor în sensul efecuării de controale inopinate în fondul forestier, cu precădere în zonele în care se constată sustrageri de material lemnos sau în zonele expuse foarte expuse furturilor, desfăşurarea de acţiuni comune cu organele de jandarmi şi poliţie, folosirea armamentului din dotare în activitatea de pază, parcurgerea tuturor cantoanelor silvice cu cel puţin două inspecţii de fond pe an punându-se accent pe starea semnelor hotar, instruirea permanentă a personalului silvic cu privire la legislaţia silvică în vigoare şi efectuarea de controale tematice privind activitatea desfăşurată de subunităţi în cursul unui an sau pentru o perioadă de timp », a declarat directorul Direcţiei Silvice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăierile ilegale în fondul forestier, administrat de Direcţia Silvică, au scăzut la jumătate.
 Vizualizări articol: 689 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăierile ilegale în fondul forestier, administrat de Direcţia Silvică, au scăzut la jumătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PADUREA PRADA SMECHERILOR CU STIREA SEFILOR trimis de
( 1 mai 2013, 20:59:39
Veti da socoteala de toate ilegalitatile pe care le tolerati,domnilor de la directia silvica.Nu merge mult cu asemenea macel al padurii,se imbogatesc cateva familii de hoti.Stiti ce se intampla in padurile din raza ocolului Marginea?stiti dar nu faceti nimic SUNTETI IMPLICATI (adica ati primit dreptul).Mai degraba s-au mai tarziu veti da socoteala.
2.   Lupul paznic la oi trimis de
( 1 mai 2013, 23:11:05
daca fura cineva an tara asta din padure acela e paduraru nimeni altcineva nu stie mai bine ca el. sa vina cineva si la varvata sa vada ce distrugeri au facut padurari de acalo, nelu paduraru pocait sia facut gater la ciprian porumbescu si a defrisat tot mai e cate un copac pe ici colo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei