Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 40 (5247)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Abateri

Numeroase nereguli la cabinetele medicale de familie, în 2012

Marţi, 19 Februarie 2013 (14:24:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul 2012, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a efectuat 186 acţiuni de control din care 154 au fost controale tematice, 12 au fost acţiuni de control operativ şi 20 au fost controale inopinate.

Cât priveşte medicii de familie, 74 din cei 300 de medici aflaţi în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava au primit vizita inspectorilor instituţiei.

„Din verificările efectuate la medicii de familie s-au constatat o serie de situaţii de nerespectare a obligaţiilor contractuale”, a declarat dr. Adela Băişanu, director al CAS Suceava.

De exemplu, în cazul a trei medici s-a constatat nerespectarea programului de lucru declarat în contractul de furnizare de servicii medicale în asistenţa medicală primară încheiat cu CAS Suceava. Doi dintre aceştia au fost sancţionaţi cu avertisment pentru nerespectarea programului de lucru iar pentru cel de-al treilea s-a propus rezilierea şi mai apoi suspendarea contractului încheiat cu CAS Suceava. Medicul de familie se afla la a treia abatere.

Totodată, în urma controlului, s-a constatat că alţi 13 medici au prescris tratamente fără existenţa scrisorilor medicale de la medicul de specialitate sau au făcut prescripţii în baza unor scrisori medicale depăşite ca termen de valabilitate. În aceste situaţii medicii au fost sancţionaţi cu avertisment scris pentru prescrieri de medicamente care nu sunt în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

De cealaltă parte, în cazul a cinci medici s-a constatat existenţa neconcordanţei între serviciile medicale contractate, raportate de către aceştia şi serviciile consemnate în evidenţele cabinetului.

În cazul a trei medici de familie s-a constatat emiterea de prescripţii medicale cu încadrarea nejustificată a pacienţilor în categoria „pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 600/700 lei pe lună”. Persoanele respective figurează în baza de date a CAS Suceava ca realizând şi alte venituri în anul 2012. În aceste situaţii s-a propus măsura recuperării de la medicul prescriptor a sumei reprezentând 40% din valoarea compensată a medicamentelor aferente prescripţiilor medicale emise în mod nejustificat acestor asiguraţi.

O altă neregulă constatată de reprezentanţii CAS a fost eliberarea de certificate de concediu medical cu nerespectarea prevederilor legale, abatere sesizată în cazul a 11 furnizori de sevicii medicale. Ca urmare a acestui fapt, zece furnizori au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment, iar un altul a fost sanţionat cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numeroase nereguli la cabinetele medicale de familie, în 2012.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Numeroase nereguli la cabinetele medicale de familie, în 20123.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei