Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Iordache vrea să prevină ca schimbul de catedre să devină „generator de afaceri”

Luni, 23 Februarie 2009 (14:06:18)

Viitorul adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Virginel Iordache, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la PSD, că va solicita modificarea metodologiei de mişcare a personalului didactic în anul şcolar 2009-2010 în sensul condiţionării schimbului de posturi între două cadre didactice. „Prima condiţie pe care aş impune-o ar fi respectarea cu stricteţe a regimului unităţii şcolare între care se face schimbul.  Este vorba de schimb între liceu-liceu, colegiu-colegiu sau gimnaziu-gimnaziu. A doua condiţie ar fi respectarea regimului de mediu,  municipiu-municipiu, oraş- oraş,  rural-rural, şi a treia condiţie care este şi cea mai importantă ar fi ca în momentul în care se solicită schimbul a două catedre durata de existenţă  a postului respectiv să fie de cel puţin patru ani”, a explicat Iordache. El a arătat că, în prezent, în sistemul de învăţământ se practică schimbul de catedre între profesori aflaţi în prag de pensionare şi colegi mai tineri, astfel încât unii să ajungă acolo unde îşi doresc. El consideră schimbul ineficient pentru sistem „şi mai ales pentru profesionalismul cadrelor didactice, care în acest fel ocolesc examenul de titularizare pe post”. Iordache consideră că, dacă nu vor fi introduse condiţiile pe care le-a enumerat, schimbul de catedre ar putea deveni „generator de afaceri”. Pe de altă parte profesorul Iordache s-a declarat un adept al introducerii admiterii în clasa a noua şi scoaterea ca mijloc de evaluare a testelor care se susţin în clasele a şaptea şi a opta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iordache vrea să prevină ca schimbul de catedre să devină „generator de afaceri”.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Iordache vrea să prevină ca schimbul de catedre să devină „generator de afaceri”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei