Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2007 - Anul XII, nr. 230 (3605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FOTBAL PE PÂINE

Pune umărul?!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Nu-i de colea ca echipele de pe primele două locuri în campionatul italian să fie chiar cele la care evoluează cei mai reprezentativi jucători ai echipei noastre naţionale! Cel puţin asta era situaţia duminică la prânz, când erau aşteptate replicile lui Juve şi Napoli. Este drept, Cristian Chivu nu şi-a pus încă o amprentă distinctă în jocul Interului, din motivele arhicunoscute. Ba chiar, să fim drepţi, el cam trage la echipa de club ponoasele accidentării de la “naţională”. Este pus în situaţia de a forţa în Liga Campionilor pentru că a intrat pe nedrept în gura preşedintelui Moratti, altminteri un om foarte echilibrat. Felul în care acesta a înţeles să-l apostrofeze pe Chivu în urma acelei păcătoase accidentări nu prea i-a făcut cinste magnatului italian. El a văzut strict interesul său, pe care în plus l-a susţinut destul de grosolan, fără nici o încercare de a înţelege circumstanţele, de a se pune în locul jucătorului, pe care l-a acuzat pur şi simplu că a acceptat să joace în amicalul cu Germania!! Dacă lui Chivu i-ar fi recidivat o afecţiune mai veche, pe care staff-ul medical al lui Inter s-ar fi străduit îndelung pentru a i-o remedia, poate că ar mai fi fost de înţeles. Dar Chivu era perfect apt, iar necazul păţit cu nemţii este unul atipic, la umăr...

Oare cât îl cunoaşte Moratti pe Piţurcă pentru a-şi imagina că prezenţa la un meci amical cu deţinătoarea bronzului la ultimul Mondial poate fi facultativă?! Şi cât de pueril sau credibil ar fi fost un asemenea demers, acela de a-i cere selecţionerului să fie menajat preventiv, din partea unui bărbat care îşi câştigă pâinea pe terenul de sport?! Apoi, presupunând că ar fi fost înţeles de Piţurcă, e lesne de imaginat ce ar fi urmat în presa de la noi... Chiar şi aşa, accidentându-se la un amical al echipei reprezentative, desigur spre dezamăgirea noastră, dar şi a lui, tot a fost luat la ochi şi i s-a reproşat că s-ar folosi de diagnostic ca de o “scutire medicală” pentru jocul cu Olanda!

Bineînţeles, nimănui nu-i cade bine lipsa de continuitate a lui Cristi, ba chiar celor de la Inter, care au plătit o grămadă de bani pentru transferul său şi vor mai plăti altă grămadă pentru salariu, nici nu le poţi pretinde sentimentalisme. Dar măcar noi să fim mai ponderaţi deoarece chiar nu-mi amintesc vreo ocazie în care căpitanul nostru, aşa fragil cum e, să se fi dat la o parte. Iar dacă până la meciul cu Olanda nu evoluează în ambele partide  ale Interului, cu PSV şi Napoli, prezenţa sa cu orice preţ la meciul de la Constanţa e un mare risc. Nu numai din pricina unei eventuale recidive, ci şi pentru că ar putea să nu fie la înălţime şi asfel intenţia de a pune cu orice preţ umărul la calificare s-ar întoarce subit împotriva sa.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pune umărul?!.
 Vizualizări articol: 266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pune umărul?!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sport

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează