Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 27 (7944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Dr. Ionuț Jurchiș și echipa sa de la Urologie au extirpat o tumoră de 6 kg dezvoltată în rinichiul unui bărbat în vârstă de 44 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicul urolog Ionuț Mircea Jurchiş Irimie, împreună cu colegii săi din secția Urologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Nicolae Stoican, dr. Andrei Ilisei și asistenta Ioana Bumbu, a extirpat o tumoră imensă formată în rinichiul unui pacient, salvându-i astfel viața. Alături de urologi în sala de operație au fost medicii anesteziști Adrian Vasilcovici, medicul rezident ATI Mara Sbiera și asistentul Liviu Bengheac.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că pacientul, în vârstă de 44 de ani, suferea de boală polichistică hepato-renală de la 20 de ani, făcea dializă de 14 ani și la 27 de ani a avut un anevrism cerebral rupt, în urma căruia a rămas cu pareză pe partea dreaptă și cu hipertensiune.

Pe lângă acest istoric încărcat, a suferit și un accident, după care a început să urineze cu sânge și s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului sucevean. Fiind vorba despre un pacient cu atât de multe probleme grave de sănătate,  urologii au încercat inițial un tratament medicamentos, împreună cu medicul nefrolog Monica Cordoș și medicul ATI Adrian Vasilcovici, însă fără succes. Atunci dr. Jurchiș a decis să intervină chirurgical și a scos o tumoră cu dimensiunea de 32 cm și greutatea de 6 kg dezvoltată în rinichiul stâng  al pacientului.

„A fost o adevărată provocare pentru noi,  chirurgii urologi. A fost o intervenție chirurgicală complexă, la un pacient tânăr, fragil din toate punctele de vedere, cu multiple comorbidități, efectuată în premieră pentru județul nostru. Am extirpat un rinichi stâng gigantic, cu o formațiune tumorală de 32 cm și greutatea de 6 kg, suprainfectată și care sângera, punând viața pacientului în pericol”, a declarat dr. Ionuț Jurchiș. Medicul a mai spus că particularitatea acestui caz este dată nu doar de dimensiunea tumorii, ci și de faptul că aceasta era extrem de aderentă de vasele mari ale organismului, de splină și de colon, ceea ce a făcut intervenția și mai complicată. „Orice sângerare intraoperatorie mai mare la disecția formațiunii putea destabiliza pacientul, cu efecte imediate ireversibile”, a precizat dr. Jurchiș.

După recuperarea post-operatorie pacientul a fost externat cu o stare de sănătate bună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Ionuț Jurchiș și echipa sa de la Urologie au extirpat o tumoră de 6 kg dezvoltată în rinichiul unui bărbat în vârstă de 44 de ani.
 Vizualizări articol: 1601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dr. Ionuț Jurchiș și echipa sa de la Urologie au extirpat o tumoră de 6 kg dezvoltată în rinichiul unui bărbat în vârstă de 44 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei