Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 80 (7081)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Aprecieri

Președintele ANMCS: „Suceava este un model pentru alte spitale; nu sunt multe în țară ca acesta”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a primit, ieri, aprecieri unanime din partea participanților la primul simpozion regional internațional multidisciplinar de tehnici endovasculare organizat aici, inclusiv de la președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, dr. Vasile Cepoi. Acesta a afirmat că spitalul sucevean constituie un model pentru multe alte spitale și că acest model trebuie valorificat, „să arătăm și altora că se poate”.

Șeful  ANMCS a afirmat că sistemul sanitar românesc suferă de foarte multe deficiențe, în primul rând de organizare: „avem spitale cu caracter județean care nu au dotările necesare, avem spitale care au medici care știu să facă, dar nu au cu ce și avem spitale care au cu ce, dar nu au cu cine”.

Dr. Cepoi a afirmat că spitale care au primit aceeași finanțare s-au dezvoltat diferit, iar diferența ar face-o, în opinia președintelui ANMSC, implicarea autorităților locale și politica de dezvoltare a sistemului de asistență medicală a acestora.

„Aici este o echipă preocupată de aceste lucruri și atunci acest spital este un model pe care noi încercăm să-l promovăm. Nu sunt foarte multe în țară, sunt câteva, pe care noi încercăm să le promovăm și experiența lor să fie împărtășită și de alte unități sanitare și de alte autorități locale. Apreciez și colectivul spitalului Suceava, care înțelege ce înseamnă managementul calității, adică nu doar existența termopanelor, a gresiei și a faianței, ci să încerci să asiguri cele mai bune rezultate pentru pacient și siguranța pacientului”, a spus dr. Vasile Cepoi.

El a amintit că Spitalul Județean de Urgență Suceava este printre puținele din România în categoria a II-a de calitate, în condițiile în care nici un spital din țară nu are categoria I de calitate, atribuită standardelor internaționale, deocamdată neîndeplinite în totalitate în spitalele românești.

Dr. Cepoi a mai spus că își păstrează scepticismul inițial față de descentralizarea unităților spitalicești, arătând că metoda ar fi trebuit aplicată doar acolo unde autoritățile locale aveau capacitatea de preluare a spitalelor, așa cum s-a întâmplat la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președintele ANMCS: „Suceava este un model pentru alte spitale; nu sunt multe în țară ca acesta”.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președintele ANMCS: „Suceava este un model pentru alte spitale; nu sunt multe în țară ca acesta”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei