Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2016 - Anul XXI, nr. 181 (6294)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Operativitate

Tomograful Spitalului de Urgenţă Suceava, atacat cu un cadru metalic de un pacient agresiv, a fost repus în funcţiune în timp record

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Performantul computer tomograf al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost repus, ieri, în funcţiune, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a.c. a fost scos din uz de un pacient agresiv, Dumitru V., din Marginea.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, ne-a declarat, ieri, că geamul de protecţie care fusese distrus a fost comandat marţi, la prima oră, iar ieri a fost livrat şi a fost montat. După asigurarea securităţii, specialiştii au putut intra în sală şi au repus în funcţiune aparatul. Valoarea pagubelor este încă în curs de evaluare. Rîmbu a precizat că investigarea cazurilor de urgenţă va fi efectuată la computerul tomograf din Unitatea de Primire a Urgenţelor, iar cel din dotarea Laboratorului de imagistică va fi folosit pentru pacienţii din spital şi pentru investigaţii la cerere. Tomograful din Laboratorul de imagistică, lovit cu un cadru metalic de Dumitru V., într-un acces de furie, a costat 750.000 de euro. Aparatul este de înaltă performanţă, cu o tehnologie de investigare cu 64 slice-uri, care permite pe lângă efectuarea examinărilor standard şi efectuarea de angiografii pentru toate regiunile corpului şi examene tomografice pentru pacienţii care suferă de afecţiuni coronariene.

Imaginile obţinute cu acest tip de aparat sunt extrem de clare, generând un diagnostic corect şi precis, în timp ce gradul de iradiere a pacientului este redus cu până la 60%.

Motivul care i-a declanşat lui Dimitru V. accesul de furie este încă necunoscut, bărbatul în vârstă de 43 de ani aflându-se în continuare internat la Psihiatrie.

 

Agresorul de la spital nu era cunoscut cu probleme psihice sau drept consumator de alcool

Primarul din Marginea, Dumitru Nichitean, ni l-a descris ca un om foarte liniştit, care nu era cunoscut în comună cu afecţiuni psihice sau consumator de alcool. ”Suntem toţi uimiţi, nu ştim ce s-a întâmplat de a ajuns să facă aşa ceva. Mama lui este distrusă, săraca. Sunt oameni la locul lor, o familie îngrijită, liniştiţi. Nu ne explicăm ce s-a întâmplat”, ne-a declarat, ieri, primarul.

Reamintim că Dumitru V. a fost preluat de o ambulanţă, în urma unui apel la 112, după ce a fost găsit lovit la cap şi inconştient ”pe domeniul public”, în comuna Marginea, şi dus la Spitalul Municipal Rădăuţi. Managerul Serviciului de Ambulanţă, dr. Alexandru Lăzăreanu, ne-a declarat că din documentele de la SAJ reiese că pacientul emana miros de alcool şi a devenit agresiv imediat ce a fost urcat în Salvare. La Rădăuţi a fost în continuare recalcitrant, astfel că personalul medical de aici a cerut sprijinul poliţiei, care l-a încătuşat. Medicul de gardă a apreciat că din cauza loviturii la cap este necesară o investigaţie la computerul tomograf şi l-a trimis cu ambulanţa la Suceava. Numai că poliţistul care l-a încătuşat pe Dumitru V. a refuzat să vină împreună cu acesta la Suceava şi i-a dat cheia de la cătuşe ambulanţierului. ”Poliţistul a spus că este singur pe zonă şi nu poate pleca, dându-i cheia de la cătuşe salariatului nostru. Nu este ceva normal, ei (n.r. - poliţiştii) trebuie să însoţească pacientul în astfel de cazuri”, a afirmat dr. Lăzăreanu.

Ambulanţierul i-a desfăcut cătuşele lui Dumitru V. în UPU Suceava, la solicitarea medicului de aici, pentru consultaţie şi analize. Pacientul a fost paşnic atât în UPU, cât şi în timpul tomografiei, care nu a confirmat suspiciunea iniţială, de traumatism cranio-cerebral. Imediat ce a coborât însă de pe masa CT-ului, Dumitru V. a pus brusc mâna pe un cadru metalic din încăpere şi a început să lovească totul în jur, inclusiv computerul tomograf.

În accesul de furie, pacientul a spart geamul de protecţie de la CT şi a lovit tot ce i-a căzut sub mână. A fost nevoie de cinci oameni pentru a-l imobiliza şi a-l trimite la secţia Psihiatrie.

Spitalul a făcut plângere penală pentru distrugere şi s-a constituit parte civilă pentru recuperarea pagubelor. ”Este foarte subţire limita dintre normal şi anormal. Astfel de situaţii nu pot fi prevăzute”, a mai spus managerul Serviciului de Ambulanţă, Alexandru Lăzăreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tomograful Spitalului de Urgenţă Suceava, atacat cu un cadru metalic de un pacient agresiv, a fost repus în funcţiune în timp record.
 Vizualizări articol: 2754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tomograful Spitalului de Urgenţă Suceava, atacat cu un cadru metalic de un pacient agresiv, a fost repus în funcţiune în timp record5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei