Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2014 - Anul XIX, nr. 103 (5612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A treia ediţie

Peste 300 de participanţi la „Zilele Medicale ale Sucevei”, de săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, va fi prezent săptămâna viitoare la Suceava pentru a prezida cel mai important eveniment medical organizat de Colegiul Judeţean al Medicilor (CJM) în acest an, şi anume conferinţa „Zilele Medicale ale Sucevei”. Evenimentul, aflat la a treia ediţie, include manifestări la care medici de toate specialităţile sunt invitaţi să comunice şi să prezinte lucrări ştiinţifice.

Conferinţa va avea loc în perioada 15-17 mai, iar la lucrări sunt aşteptaţi peste 300 de invitaţi - factori de decizie din sistem, conferenţiari, medici din toate domeniile, reprezentanţi ai unor firme de medicamente. „Patologia cardio-vasculară, principala cauză de morbiditate şi mortalitate” şi “Urgenţe medico-chirurgicale” sunt cele mai importante teme care vor fi dezbătute la întrunire, însă subiectele abordate vor viza şi alte aspecte, dintre cele mai variate, dar mereu de actualitate.

 

Noutate: Conferinţa cadrelor medii şi Simpozionul „20 de ani de dializă la Suceava”

“Pentru noi a devenit o tradiţie să organizăm această conferinţă, care sperăm să fie mai reuşită decât precedentele, mai ales că, pentru prima oară, în cadrul acestui eveniment va fi organizată şi o conferinţă a cadrelor medii, dar şi un simpozion cu tema <20 de ani de dializă la Suceava>”, a arătat dr. Sorin Hâncu, preşedintele Colegiului Judeţean al Medicilor. Seria manifestărilor medicale organizate la Suceava săptămâna viitoare se va bucura de prezenţa mai multor cadre universitare. La  eveniment vor fi prezenţi medici din toate colţurile ţării, iar în total vor fi susţinute 60 de lucrări ştiinţifice.

„Manifestarea Zilele Medicale ale Sucevei îşi propune să dovedească unitatea, colaborarea, conlucrarea între toate specialităţile medicale şi, în general, între toţi cei care contribuie la starea de sănătate a cetăţenilor. În al doilea rând, vrem să demonstrăm că aici, la Suceava, medicii îşi desfăşoară activitatea cu înalt profesionalism”, a explicat dr. Irina Badrajan, secretarul CJM Suceava.

 

Premieră: Microintervenţie transmisă în direct de la Centrul de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională

Prezenţa la Suceava, săptămâna viitoare, a preşedintelui CMR, cu ocazia Zilelor Medicale ale Sucevei, a creat oportunitatea organizării unui alt eveniment medical important. Este vorba de şedinţa lunară a Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor din România, care va fi susţinută la Suceava de prof. dr. Vasile Astărăstoae, în cursul zilei de joi, 15 mai, şi care va cuprinde o conferinţă de presă, dar şi o dezbatere în două părţi pe diferite probleme din sistemul sanitar.

Conferinţa „Zilele Medicale ale Sucevei” este cel mai important eveniment medical organizat de Colegiul Judeţean al Medicilor, la iniţiativa medicului Sorin Hâncu. Manifestările vor fi găzduite, ca de obicei, de complexul hotelier Zamca din municipiul Suceava.

Cea de-a treia ediţie a întrunirii va avea parte şi de o premieră, organizatorii inenţionând să transmită din sălile de operaţie ale Centrului de Cardiologie şi Radiologie Intervenţională de la Spiralul Suceava direct în sălile în care se vor desfăşura lucrările ştiinţifice o microintervenţie. De datele tehnice ale transmisiunii live, care copie tiparul conferinţelor de mare anvergură, se va ocupa o firmă specializată din Bucureşti.

 

15 mai, ziua în care medicii suceveni vor purta cocarde în piept sau banderole la mâini

De menţionat că, în acest an, debutul manifestărilor ştiinţifice coincide cu o acţiune a Federaţiei Europene a Medicilor, care a declarat data de 15 mai zi de protest a medicilor din toată Europa. Manifestul transmis de federaţie cu acest prilej va fi afişat în toate unităţile sanitare, urmând a fi prezentat şi la Zilele Medicale ale Sucevei. „Opriţi-i!”, „Vrem să apărăm drepturile sănătăţii!”, „Salvaţi banii pentru a asigura calitatea îngrijirilor în sănătate pentru toţi cetăţenii Europei!”, „Stop corupţiei!”, „Stop represiunii asupra medicilor!”, „Salarii decente şi condiţii decente pentru toţi medicii Europei!” sunt sloganurile menite să atragă atenţia opiniei publice asupra problemelor din sistem. Pentru ca protestul să fie cât mai vizibil, medicii suceveni vor purta în data de 15 mai, în semn de adeziune, cocarde la piept sau banderole la mâini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de participanţi la „Zilele Medicale ale Sucevei”, de săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de participanţi la „Zilele Medicale ale Sucevei”, de săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei