Turtă de verdeţuri
Reţeta de turtă de verdeţuri din ierburi, caşcaval vegetal, ceapă, ulei, seminţe de coriandru, sare şi piper.
Ingrediente:
500 g ierburi de primăvară: leurdă, măcriş, untişor, păpădie, lobodă etc.
150 caşcaval vegetal
1 ceapă
3 linguri ulei
un vârf de linguriţă seminţe de coriandru măcinate
sare
piper
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, după care căliţi-o în ulei la foc mic 1-2 minute. Curăţaţi şi spălaţi ierburile, apoi căliţi-le împreună cu ceapa, 4-5 minute, la foc mic. Lăsaţi-le să se răcească puţin, apoi adăugaţi caşcavalul dat pe răzătoarea mare şi coriandru măcinat.
Potriviţi de sare şi piper, apoi puneţi amestecul în două castroane unse cu ulei. Puneţi castroanele în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit spre mic circa 30 de minute. Scoateţi-le din cuptor, lăsaţi-le să se răcească puţin, apoi răsturnaţi-le pe farfurii. Serviţi turtele de verdeţuri calde.
(sursa: www.restaurantedelux.ro)
Drob de legume de post
Ingrediente:
2 cutii de pateu vegetal (250 g), 200 g. orez fiert în prealabil, 250 g. morcovi, 250 g. cartofi, câte trei legături de ceapă verde şi usturoi verde, 2 legături mărar, o legătură pătrunjel, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi dai pe răzătoare. Fierbi şi morcovii curăţaţi şi îi dai pe răzătoare. Tai verdeţurile mărunt şi într-un vas amesteci legumele şi orezul împreună cu pateul vegetal. Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui compoziţia într-un vas termo rezistent pe care îl dai la cuptor. Va ieşi un drob de legume delicios!
(Sursa: www.culinar.ro)