Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 35 (8259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Fanfara oraşului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Fanfara oraşului”

Acum un an, la iniţiativa d-lui inginer Leviţchi, a luat fiinţă fanfara oraşului. Ştim cu toţii cu ce scepticism, şi uneori indiferenţă, sunt privite atari îndrăzneţe iniţiative. Cu toate acestea, dat fiind idealismul iniţiatorului, dragostea de muzică a celor ce aveau să realizeze fanfara, cât şi înţelegerea primarului de atunci, d-l N. Caba, şi a urmaşului de acum, Dl. Doroftei, oraşul nostru stă în fruntea celorlalte capitale de judeţ bucovinene şi în această privinţă...Dar aceste lăudabile străduinţe merită o mai multă încurajare şi apreciere din partea publicului sucevean. Fanfara oraşului le aşteaptă din partea tuturor...”.   

„Suceava”, Anul II, Nr. 23, Februarie 1936.

 

„Megalomănelul”

Vorba lui Caragiale...de ce să nu avem şi noi faliţii noştri? Dacă ţara şi-a avut megalomanul, de ce să nu fi avut şi judeţul Suceava megalomănelul ei? Fiind în domeniul specialităţii sale cînd îşi dădea arama pe faţă, crea o notă de credibilitate sub girul specialistului. Încă din momentul venirii la conducerea agriculturii judeţului, ca director al Direcţiei Agricole, a început diabolica sarabandă a mutării cadrelor, a sancţionării şi concedierii acestora, dar mai cu perdea, fiindcă avea deasupra capului sabia lui Damocles. Însă din momentul cînd i-a înhăţat mînerul, prin ungerea sa ca secretar cu probleme agrare, să te ţii, neiculiţă, ce frumuseţe de horă a mişcării cadrelor din agricultură a început! Cred că ar fi rămas mat şi Boby Fischer, dacă ar fi văzut mutările acestui Mefisto pe eşichierul schemei de încadrare a specialiştilor din agricultură. Şi ce stil avea! Ce mutări în L sau diagonală? Acestea erau o bagatelă! El muta direct de la Şaru Dornei la Forăşti, de la Siret la Bogdăneşti! Nu conta omul, situaţia lui familială, rezultatele lui profesionale, drepturile sale prin legislaţie...”.

„Crai nou” (ziar independent - Suceava), Anul I, Nr. 36, Marţi 6 februarie 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Fanfara oraşului”.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Fanfara oraşului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei