Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 30 (8254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Un nou produs”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Ajutorarea şomerilor”

 

„Comitetul pentru ajutorarea şomerilor din oraşul Rădăuţi, având în frunte pe prefectul judeţului, dl. lt. colonel Laurenţiu Nicolau, a distribuit suma de lei 100.000, trimisă de ministerul muncii, în felul următor: la 24 Decembrie 1938 s’a distribuit la un număr de 42 de şomeri din oraşul Rădăuţi suma de 13.300 de lei. La 16 ianuarie 1939, suma de 41.000 de lei la 220 şomeri din comunele Seletin, Brodina, Vicovul de Sus şi Marginea.

În oraşul Siret s’a distribuit suma de 7800 lei la un număr de 26 de şomeri. În oraşul Rădăuţi, în afară de suma sus arătată, s’a mai dat de lucru la 50 de şomeri, întrebuinţându-i la desfundatul şoselei de la Dealul Crucii, comuna Dorneşti, şi la curăţitul străzilor de zăpadă din oraşul Rădăuţi, plătindu-se din fondul transmis de ministerul muncii suma de 4920 lei. Diferenţa rămasă până la suma de 100.000 de lei va fi întrebuinţată pentru diferite lucrări executate de şomeri”.

 „Suceava”, Anul I, nr. 30, Februarie 1939.      

 

„Un nou produs”

 

„La fabrica de încălţăminte <Străduinţa> din Iţcani s-a făcut zilele trecute verificarea rezistenţei aţei cizmăreşti, unul din sortimentele fabricate la filatura de in şi cînepă din Fălticeni. Probele, constînd din cusutul interior al bocancilor şi tălpuit au dovedit că fibrele de aţă pot înlocui cu succes produsele similare importate pînă în prezent din străinătate. Experimentarea aţei cizmăreşti fabricate la filatura din Fălticeni va începe în curînd în toate fabricile de încălţăminte din ţară”.

„Zori Noi”, Anul XII, nr. 3176, vineri 14 Februarie 1958.

 

„În marea familie”

 

„În comuna Zvoriştea s-au constituit, de curînd, încă două noi gospodării colective, în satele Buda şi Poiana. În GAC din Buda s-au unit 128 de familii de ţărani, cu peste 242 ha de teren, iar în Poiana, 108 familii, cu peste 200 ha de teren. Acum, în comuna Zvoriştea există gospodării colective în 5 sate”.

„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4409, Suceava, Februarie 1962.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Un nou produs”.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Un nou produs”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei