Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 116 (7117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Românul agricultor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Românul agricultor

„De la 1870 încoace  s’a ivit la poporul nostru o modă de tot nouă, introdusă prin ofertul mărinimos al unei clase de neguţitori, veniţi cine mai scie din ce părţi ale pământului. Înainte vreme, românul agricultor îşi vindea pânea ce o culegea atuncea când pânea avea un preţ corespundător muncii întrebuinţate şi se întîmpla, de multe ori, că el păstra pânea un an, doi, ba chiar mai mult...Astădi însă pânea încă nu e bine coaptă când e şi vândută. Cu preţuri de batjocură cumpără negoţitorii această pâine şi agricultorul se mulţămesce şi crede că a făcut cine scie ce negoţ. Îndeobşte îşi vinde el mai toată pânea şi nu bagă de samă la timpul ce-l aşteaptă. Vine apoi earna şi primăvara şi, deoarece coşerul şi podul sunt goale şi familia trebue susţinută, este nevoit să-şi cumpere pânea trebuincioasă de pe la alţii. Cu preţuri îndoite şi întreite cumperă el această pâne. De nu are bani gata, atunci colindă pe la uşile cămătarilor, cari se folosesc de ocăsiune, cunoscând nevoia omului, şi-l încarcă de camete de nu mai poate plăti”.

„Revista Politică”, Anul II, nr. 8, Suceava, 1 Septemvrie 1887.

 

„Cămin cultural şi fântâni cu apă potabilă”

„În curs de construcţii se află căminul cultural din comuna Rogojeşti din fondurile Ţinutului Suceava, apoi repararea şi transformarea Casei Naţionale din Straja cu fondurile comunale. S-au luat măsuri de sănătate prin executarea a 10 fântâni model, având gata tuburi pentru zece fântâni din care 3 sunt terminate la Rogojeşti, Cerepcăuţi şi Marginea, rămânând în curs de executare încă celelalte 7 fântâni, toate din fondurile Ţinutului Suceava”.

„Suceava”, Anul I, Nr. 210, 3 Septembrie 1939.

 

Nenorocire din imprudenţă

„Vineri 27 August crt. s’a produs o nenorocire din imprudenţă în oraşul Suceava, căreia i-a căzut victimă femeia de seviciu Elena Moscalu din strada Turnu Roşu. Aceasta, în timp ce ştergea de praf o dulie dela lumina electrică, atingând două fire, a fost electrocutată. În urma cercetărilor făcute, negăsindu-se nici o bănuială de crimă, Parchetul Suceava a autorizat înmormântarea”.

„Lupta Poporului”, Anul II, nr. 333, Miercuri 1 Septembrie 1948.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românul agricultor.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Românul agricultor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei