Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mai 2008 - Anul XIII, nr. 122 (3803)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

27 Mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Petrecerile poporale”

„Înainte de războiul mondial se aranjau petreceri poporale la care participau toţi Românii, fără deosebire. Petrecerile se desfăşurau cu un plan instructiv şi,  aş putea spune, educativ, în adevăratul înţeles al cuvântului. Timpul aranjărilor era de regulă o sărbătoare şi petrecerea dura de la orele 2:00 la 9:00. La ora 9:00, muzica intona marşul de plecare şi toată lumea părăsea locul petrecerii cu voie bună şi cu amintiri şi impresii frumoase. Apoi petrecerile se aranjau rar. Astăzi se face cu totul altfel, petrecerile poporale durează toată noaptea, când e timpul de odihnă, şi o nouă zi de muncă pentru gospodari şi gospodine. Ba, se întâmplă că petrecerile poporale au loc sâmbătă seară spre duminică. Cel ce a petrecut noaptea în atmosferă plină de praf, în ziua de duminecă, când în biserică se face slujba Dumnezeiască, doarme. Ba, sunt cazuri că petreceri, nunţi chiar, se aranjează în timpul de post. Şi cazurile acestea nu sunt izolate.”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4565, 25 Mai 1935. 

 

„Telefonul”

„Telefonul public instalat în cabina din piaţa oraşului Suceava, numai rareori poţi să-l foloseşti. Motivul? El se blochează mereu, pentru că unii cetăţeni sînt certaţi cu regulile de folosire ale acestui bun pus la dispoziţia populaţiei oraşului. De multe ori, cînd se face verificarea de către electromecanicul de la centrala automată a PTTR Suceava, în aparat se găsesc monede strîmbe, ieşite din circulaţie, monede de 5, 10 şi 15 bani, iar alteori chiar şi...piramidoane. Le recomandăm celor cu pricina să nu se răzbune pe telefonul public şi, dacă au dureri de cap, să folosească mai bine piramidoanele pentru...calmare. Astfel, vor putea folosi, atît ei cît şi alţi locuitori, telefonul public pe care-l au la dispoziţie”.
„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5117, Suceava, Marţi 26 mai 1964.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 27 Mai.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
27 Mai5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aha trimis de
(27 mai 2008, 13:37:14
"...pentru ca unii cetateni s�nt certati cu regulile de folosire ale acestui bun pus la dispozitia populatiei orasului." - ia uite ca din '64 pana acum nu s-a schimbat mare lucru. In continuare, avem cetateni certati cu cosurile de gunoi, spatiile verzi, banci, etc etc... e bine de aflat cat am progresat..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei