Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2020 - Anul XXV, nr. 286 (7591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Radu Pentiuc va susține din Senat dezvoltarea relațiilor dintre învățământ și mediul privat, pentru ca absolvenții să se integreze pe piața muncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prof. univ. dr. ing. Radu Pentiuc a declarat că va susține din Senatul României dezvoltarea relațiilor dintre învățământ și mediul privat, în așa fel încât absolvenții să poată să se integreze cât mai rapid pe piața muncii. Radu Pentiuc va candida din partea PNL Suceava pentru Senatul României la alegerile parlamentare care vor avea loc duminică, 6 decembrie. Pentiuc a arătat că în concordanță cu Programul de Guvernare Liberală 2020-2024 exisă un capitol special, „Dezvoltăm România Educată”, prin care vor fi implementate măsuri urgente pentru a asigura o educație de calitate, desfășurată în siguranță. „Toate instituțiile de învățământ trebuie să reprezinte medii sigure pentru elevi și profesori. Iar atingerea standardelor igienico-sanitare și de siguranță la incendiu, paza permanentă și suficientă sunt obiective imediate”, a arătat candidatul PNL Suceava. În același timp, el a subliniat faptul că așa cum a făcut în Departamentul de Electrotehnică pe care îl conduce din anul 2005 și la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, din Universitatea Suceava, unde își desfășoară activitatea din anul 1988, și în Senatul României va promova consolidarea autonomiei universitare în sensul flexibilizării utilizării finanțării de bază și a veniturilor proprii.

De asemenea, el a spus că a pledat în permanență, în Consiliul Facultății de Inginerie Electrică și în Comisia de studenți a Universității Suceava, pentru asigurarea sprijinului financiar pentru studenți, prin stabilirea unui cuantum minim al burselor studențești. Radu Pentiuc a mai adăugat că a militat întotdeauna pentru stimularea performanței studenților, performanța educațională și de cercetare. „În activitatea mea am promovat intens dezvoltarea cercetării în universități, prin finanțarea universităților publice în regim competitiv, cu scopul de a dezvolta resursele umane specializate în cercetare și infrastructurile de cercetare necesare, pentru atragerea de granturi și accesarea la proiecte finanțate național sau european, prin competiție”, a explicat candidatul PNL Suceava pentru Senatul României.

Nu în ultimul rând, el a spus că în calitate de senator va iniția demersuri pentru a stabili o legătură mult mai strânsă cu mediul economic, atât pentru învățământul gimnazial,  preuniversitar, cât și pentru cel universitar. Radu Pentiuc a precizat că desfășurarea prin planuri de învățământ a practicii în producție, prin protocoale, parteneriate și colaborări directe bilaterale, va încuraja cu putere preluarea de teme la licență, disertații, masterate, dar și teze de doctorat din mediul economic, cu preponderență din cel industrial, ingineresc, dar și medico-sanitar, al sănătății publice și  protecția mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radu Pentiuc va susține din Senat dezvoltarea relațiilor dintre învățământ și mediul privat, pentru ca absolvenții să se integreze pe piața muncii.
 Vizualizări articol: 2676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radu Pentiuc va susține din Senat dezvoltarea relațiilor dintre învățământ și mediul privat, pentru ca absolvenții să se integreze pe piața muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei