Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 210 (6920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Ioan Balan: Pe DN 29A Suceava – Dorohoi, Guvernul a reuşit performanţa să treacă de la un drum din dale de beton la un drum naţional pietruit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a solicitat ministrului Transporturilor, Lucian Şova, să vină în judeţ să vadă singur modul în care se risipesc banii pe lucrările de modernizare de pe DN 29A Suceava – Dorohoi. Într-o declaraţie politică susţinută în Parlament, Ioan Balan a subliniat faptul că pe acest tronson Guvernul a reuşit performanţa să treacă de la un drum construit din dale de beton, în urmă cu peste 30 de ani, la un drum naţional pietruit.

„Să vină ministrul în localităţile Adâncata sau Zvoriştea şi să vadă cu ochii lui cum arată bătaia de joc a CNAIR, unde locuitorii sunt disperaţi de dimensiunea dispreţului pe care îl demonstrează Guvernul. Să vină şi să înghită praful care se ridică pe drum, să vină şi vadă dacă poate merge cu piciorul, nu cu maşina, pe drumul care traversează aceste localităţi. Nu-i va lua mult să constate că drumul nu arată a drum naţional, a drum modernizat într-o ţară din UE, ci seamănă mai degrabă cu un drum de exploatare agricolă, refăcut pe bani mulţi”, a declarat deputatul PNL de Suceava, care a adăugat că „şi pe celelalte secţiuni gropile sunt tot mai mari, mai numeroase, unite între ele, până la punctele de trecere a frontierei de stat. Ştiu că este greu de crezut, dar aşa îşi bate joc acest Guvern de cetăţeni, de bunurile lor şi de banii publici. Cum Dumnezeu să mai sperăm la drumuri expres sau autostrăzi realizate de acest Guvern, atâta vreme cât sunt aşa de incompetenţi încât nu pot să reabiliteze nici măcar drumurile construite înainte de 1989?”.

Ioan Balan a precizat că l-a întrebat săptămâna aceasta pe ministrul Transporturilor despre situaţia absolut de neacceptat de pe drumul naţional 29, care este „dovada supremă a incompetenţei şi bătăii de joc a Guvernului” faţă de sute de mii de oameni care trăiesc în nord-estul României şi care sunt obligaţi să circule pe drumuri pe care nici căruţele nu pot prinde viteză. Balan a subliniat că indiferent de care secţiune a acestui drum se vorbeşte, DN 29A, DN 29B sau DN 29C, starea carosabilului este atât de proastă încât nu numai că oamenii îşi strică maşinile, ci, pe aceste drumuri naţionale, se înregistrează şi cele mai grave accidente rutiere, cauzate de starea deplorabilă a asfaltului.

 

Ioan Balan: De când PSD a preluat puterea, nici un proiect major de infrastructură nu a fost demarat

Deputatul PNL de Suceava a amintit şi de faptul că, anual, posesorii de vehicule plătesc vignete şi o serie de alte taxe, din care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) „îngraşă” salariile şi primele de vacanţă ale celor 30 de directori. Balan a precizat că în prima parte a acestui an l-a întrebat pe ministrul Transporturilor de ce această companie are nevoie de zeci de directori, în condiţiile în care nu face nimic pentru infrastructura rutieră, însă nu a primit nici un răspuns de la Lucian Şova.

„Ca să dea impresia că se face ceva şi că directorii aceia pot dovedi de ce îşi iau salarii mai mari decât cei de la corporaţii, CNAIR îşi bate joc de banii publici şi, în loc să refacă asfaltul de la un capăt la altul, pune pietre în gropi sau aruncă pietriş pe ceea ce a mai rămas din vechiul drum de beton şi zice că a modernizat infrastructura”, a declarat Ioan Balan.

Nu în ultimul rând, el a arătat că din anul 2012, de când PSD a preluat puterea, nici un proiect major de infrastructură nu a fost demarat şi s-au pierdut miliarde de euro gratuiţi de la Uniunea Europeană, „din incompetenţă”, pentru că România nu i-a folosit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: Pe DN 29A Suceava – Dorohoi, Guvernul a reuşit performanţa să treacă de la un drum din dale de beton la un drum naţional pietruit.
 Vizualizări articol: 1952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ioan Balan: Pe DN 29A Suceava – Dorohoi, Guvernul a reuşit performanţa să treacă de la un drum din dale de beton la un drum naţional pietruit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei