Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2016 - Anul XXI, nr. 266 (6379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Debut de campanie electorală

PNL acuză PSD de ”călărirea instituţiilor statului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Debutul campaniei electorale în judeţul Suceava aduce şi primele acuzaţii de presiuni politice şi folosire a instituţiilor statului în scop electoral. Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, candidat pentru un nou mandat la Camera Deputaţilor, a făcut, ieri, apel ”la toţi actorii din această campanie electorală” de a respecta legislaţia, cetăţenii şi la respect între competitori. Balan a declarat, în conferinţa de presă organizată cu ocazia startului de campanie, că mai mulţi colegi din judeţ l-au anunţat că preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Ioan Stan, candidatul la Parlament Emilian Havrici şi inspectorul şcolar general adjunct Cristian Cuciurean fac presiuni asupra şefilor de ocoale silvice şi asupra directorilor de şcoli pentru a face campanie electorală pentru social-democraţi.

”Asta este o veche meteahnă a PSD, aceea ca instituţiile statului să fie călărite de cei care vremelnic ocupă nişte funcţii şi, prin ameninţare, să le implice în campania electorală. Domnul preşedinte Stan împreună cu domnul Havrici au luat la rând toate ocoalele silvice şi le-au spus că de pe 12 decembrie ei vor fi tătucii acestei Românii şi fiecare va fi evaluat la finalul acestei campanii după munca depusă în campanie”, a declarat deputatul Balan. În învăţământ, a afirmat parlamentarul PNL, ”oamenii spun că sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară dacă în zonă nu vor scoate un scor bun care să îi mulţumească pe cei de la PSD”.

Balan le-a cerut tuturor angajaţilor asupra cărora se exercită presiuni să facă public acest lucru şi să nu se lase timoraţi. ”Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public să fie implicat în campania electorală. PNL nu se va implica prin şefi de instituţii în campania electorală, de aceea cerem categoric PSD să facă la fel. Sper într-o campanie corectă, onestă, să ne duelăm în programe şi idei”, a spus Balan, arătând că în general la Suceava, în precedentele campanii electorale, ”nu am avut evenimente deosebite care să ne aducă pe televiziunile naţionale”. 

 

Flutur invită PSD la confruntări electorale pe problemele judeţului

În acelaşi context, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a afirmat că presiunile politice asupra funcţionarilor, ”cu ameninţări, cu vorbit în şoaptă, cu şefi de instituţii ale statului numiţi politic” sunt ”episoadele triste”, care ”trebuie să devină istorie”. ”Orice presiune, orice ameninţare sunt convins că va crea reacţii adverse. Lăsaţi lumea liberă să gândească, să voteze, lăsaţi lumea să se manifeste, că libertatea e dreptul fundamental al omului şi nu încercaţi să puneţi tipare. Noi, liberalii, nu vom face acest lucru”, a declarat Flutur. 

El a afirmat că nu intenţionează să fie ”consultant politic pentru PSD”, însă le sugerează să renunţe la marota ”uitaţi-vă în sondaje, că venim” pentru că în teritoriu şefii de instituţii sunt membri PSD: ”în judeţul Suceava, această guvernare tehnocrată i-a lăsat pe toţi pe posturi. A organizat concursuri la Inspectoratul de Învăţământ cu toţi pe posturi şi toţi pe posturi sunt marcă PSD”.

”Această poveste, Fata Morgana sondajelor de opinie şi a exit poll-urilor cu care au aburit populaţia în foarte multe campanii electorale li s-a întors împotrivă. Nu aşa se face şi nu aşa poţi să câştigi voturi. Este problema lor, dar nu se poate să fii satrap politic, să-ţi iei şefi de instituţii deconcentrate, să faci şedinţe de acest tip. Haideţi, domnilor, să avem o confruntare într-un cămin cultural despre problemele grele ale judeţului Suceava, nu despre maşinăria de vot la care le daţi sarcină câte voturi să vă aducă. Critici guvernul tehnocrat, dar tu eşti reprezentantul lui. Până unde poate să meargă ipocrizia?”, a întrebat retoric liderul PNL. El a mai ţinut să sublinieze că în afara preşedinţiei şi majorităţii Consiliului Judeţean Suceava şi a funcţiilor de primari în 45 de localităţi, toată administraţia publică este condusă de PSD. ”Am câştigat Consiliul Judeţean Suceava şi 45 de primării, în rest un pai nu s-a schimbat în judeţul Suceava”, a mai spus Gheorghe Flutur. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL acuză PSD de ”călărirea instituţiilor statului”.
 Vizualizări articol: 2402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL acuză PSD de ”călărirea instituţiilor statului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adina trimis de
(13 nov 2016, 17:01:58
Domilor de la PNL .......as fi vrut un limbaj mai adecvat, acum ca ati intrat in campania electorala. Nu ma intereseaza sa aud cum va mancati ''precum cainii pe strada''.
Ma intereseaza ce veti face ca sa stiu si eu pe cine sa aleg. As fi vrut reanoirea parlamentului cu tineret....avem copii destepti dar nu incap ca nu puteti imparti ciolanul. M -am saturat sa vad oamenii cu catuse ,plimbati prin fata televizorului ca sa de-a bine la public. Stau cate un an la puscarie si nimeni nu se atinge de averile lor. Cine a distrus AVICOLA SUCEAVA? Mergeam si cumparam pasarii vii , nu sa le mananc de la magazin, moarte!!! A fost distrus tot de nu mai are unde lucra lumea si acum ne buricam ca vom face....ce vom face stimati domnii care ne conduceti tara????? Domnilor mergeti la firmele de transport international si vedeti cum ne pleaca copii din tara. Cred ca ne pleaca de bine !!!
Cu ce sa traiasca un tanar, cand primeste salarul minim pe economie? Va faceti legi speciale , va mariti salariile, legi speciale pentru a mari voua pensiile........pentru noi ce aveti domnilor guvernanti si parlamentari , ca doar noi va alegem??? Nu vrem sa dormiti in parlament, sa cititi presa sau sa va uitati la filme ''porno'' cat se discuta legii in parlament.
De ce urati poporul care va alege, de ce nu va pasa de tara asta, de ce lasati sa fie furata si ultima faramitura, de ce ne vindeti pamantul domnilor????? Cu legile voastre facute in parlament se fura tara asta bucata cu bucata. Bogatia voastra nu duce departe , vedeti cum peste anii va vine randul la catuse....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei