Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2016 - Anul XXI, nr. 43 (6156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur cere rediscutarea Master Planului de transport pentru introducerea unor investiţii pentru judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, solicită rediscutarea Master Planului general de transport al României în vederea introducerii în acest document a unor investiţii în infrastructură pentru judeţul Suceava. Gheorghe Flutur, care candidează pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat la finalul săptămânii trecute, la lansarea candidaţilor PNL pentru primării, că unul dintre obiectivele sale va fi dezvoltarea infrastructurii din judeţ. Flutur a făcut un apel la toţi parlamentarii PNL din zona Moldovei să solicite rediscutarea Master Planului de transport, precizând că în forma actuală Regiunea de Nord-Est nu va beneficia de investiţii importante pentru dezvoltarea infrastructurii de drumuri.

„Trebuie să cerem împreună, parlamentarii din Moldova, rediscutarea Master Planului de transport pentru că Regiunea de Nord-Est a României este o pată neagră, unde PSD nu a trecut nimic în perspectivă. Nici drumuri rapide şi nici autostrăzi. Şi am garanţia celor doi  copreşedinţi ai PNL ca măcar această autostradă care să lege Moldova de Ardeal să fie prinsă în acest document, dar şi şoseaua rapidă care să lege Suceava de Bucureşti. Şi sigur, în perspectivă, să avem în plan şi autostrada care lege Suceava de Bucureşti. Iar pentru acestea va trebuie să rediscutăm Master Planul”, a spus Gheorghe Flutur. El a precizat că Master Planul de transport ar putea fi rediscutat în luna martie a acestui an.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a mai spus că alte priorităţi ale sale vor fi dezvoltarea Aeroportului "Ştefan cel Mare", continuarea lucrărilor pentru dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare şi investiţii în infrastructura şcolară, de sănătate şi culturală.

„Un alt mare obiectiv pe care îl propunem este crearea de locuri de muncă. Şi invit primarii cu raniţa în spate să plecăm după investitori. E foarte bine să facem şosele, reţele de apă şi canal, dar cine ne aşteaptă la capătul drumului, cine consumă apa, cine plăteşte iluminatul public dacă nu avem investitori pentru a crea locuri de muncă? Şi va trebui ca noi, aleşii locali, să declanşăm o ofensivă către cei care vor să investească, pentru a nu trimite 1 din 7 suceveni la lucru în străinătate. Acesta trebuie să fie pariul nostru. Asta trebuie să facem în perioada următoare pentru că aici, în această regiune, PSD a vrut să ne ţină cu mâna întinsă, săraci şi asistaţi. Nici Moldova, nici Suceava nu merită acest lucru”, a declarat Flutur.

El a adăugat că printre obiectivele sale se mai numără şi valorificarea potenţialului pe care îl are judeţul Suceava, dar şi încurajarea administraţiilor de a încheia parteneriate cu alte primării, cu alte judeţe, regiuni din străinătate sau asociaţii profesionale. „Aţi văzut vreo reacţie la actuala administraţie că nu s-au luat subvenţiile în agricultură de şase luni de zile? Nu. Care e rolul Consiliului Judeţean? Doar să constatăm şi să tăiem panglici? Aţi văzut pe cineva să se mire şi să ia măsuri că nu au început lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, deşi banii sunt prinşi în buget şi vremea ar permite să ne apucăm de treabă? Aţi văzut vreun comandament sau că interesează pe cineva? O să spună că nu e treaba lor. Dar a cui e treaba? Cine sunt beneficiarii? Nu sucevenii? Astea sunt lucruri care trebuie rezolvate de noi”, le-a spus Gheorghe Flutur celor prezenţi la lansarea candidaţilor PNL. Nu în ultimul rând, el a subliniat că va continua promovarea intensă a brandului Bucovina.

În acelaşi timp el a arătat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean nu mai vrea să aibă ca atribuţie împărţirea banilor către primării. „Luaţi-ne pixul. Nu de asta vreau să fiu preşedinte. Instituţia preşedintelui de Consiliu Judeţean a fost decredibilizată şi din această cauză, pentru că a intervenit subiectivismul. Cine şi cui dă. Banii trebuie să meargă la primării prin formule exacte, nu trebuie să intervină un preşedinte”, a declarat liderul PNL Suceava. El a adăugat că un preşedinte de Consiliu Judeţean trebuie să facă echipă cu primarii pentru a realiza strategii de dezvoltare şi pentru a stabili priorităţile pentru judeţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere rediscutarea Master Planului de transport pentru introducerea unor investiţii pentru judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 2854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Flutur cere rediscutarea Master Planului de transport pentru introducerea unor investiţii pentru judeţul Suceava1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iaurt grecesc de casă Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite produse lactate în întreaga lume.Avem nevoie de:1,5 litri lapte ( amestec de vacă și de capră în... Citeşte