Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2014 - Anul XIX, nr. 272 (5781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pachet de măsuri

Inițiativă legislativă privind declararea lunii august drept „luna diasporei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PNL va gândi în viitorul apropiat un pachet de măsuri pentru românii din diaspora, a anunțat ieri secretarul general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur. Printre măsurile vizate, a spus Flutur, se numără introducerea votului prin corespondență și declararea lunii august drept ”luna românilor de pretutindeni”. ”Majoritatea dintre ei vin în august acasă în concedii de pe unde lucrează şi sunt peste trei milioane de români. Eu cred că cei din instituțiile statului, fie că suntem de la Guvern, Parlamentul României sau Parlamentul European, trebuie să ne facem timp stăm de vorbă cu acești oameni. Ei au problemele lor, nu trebuie să le vedem doar o dată la patru ani. Eu am făcut, când eram preşedinte de Consiliu Județean, în august, luna diasporei, am avut întâlniri cu ei, dar acest lucru trebuie reglementat prin lege”, a spus Flutur. El a precizat că pentru declararea lunii august drept ”luna diasporei”, PNL va depune o inițiativă legislativă, de acest lucru urmând să se ocupe împreună cu senatorul Viorel Badea, care răspunde de diasporă.

”Vom discuta cu cei din diasporă cum să facă investiții în România, ce să facă cu banii câștigați pe care-i țin la ciorap din cauză că nu au suficiente informații unde trebuie să investească. Nu trebuie să investească numai în case, care nu le aduc niciodată profit. Trebuie să vedem ce facem cu cei care nu plătesc asigurări de sănătate și vor să vină la bătrânețe în ţară. Sunt lucruri la care trebuie găsite răspunsuri și soluții imediat. De asemenea, trebuie să ne gândim să-i încurajăm să se organizeze aşa cum se organizează diaspora din alte ţări, pe comitete, pe colegii consulare, să poată să se întâlnească, să-și spună păsurile  şi să fie auziți  de reprezentanții statului român”, a mai spus senatorul Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inițiativă legislativă privind declararea lunii august drept „luna diasporei”.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inițiativă legislativă privind declararea lunii august drept „luna diasporei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei