Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2014 - Anul XIX, nr. 47 (5556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Ovidiu Donţu îl somează pe Crin Antonescu să convoace imediat comisia pentru revizuirea Constituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu l-asomat public pe preşedintele Senatului şi al Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, să convoace de îndată această comisie pentru a continua procesul de modernizare a legii fundamentale a ţării, după publicarea motivaţiilor Curţii Constituţionale, pentru a pune în acord opiniile acestei instituţii cu proiectul de revizuire. „Mai exact, dacă e necesar vorbim despre votarea de către Parlament a unei Adunări Constituante sau putem să încadrăm principiile revizuirii şi munca noastră de până acum prin reformularea textelor care încalcă limitele revizuirii prevăzute la articolul nr. 152 din Constituţie”, a explicat Donţu. El i-a solicitat public lui Crin Antonescu să menţină sancţionarea traseismului politic, dar şi scăderea cu circa 200 a numărului de parlamentari,  a prevederii prin care creanţele împotriva statului au acelaşi regim juridic cu obligaţiile datorate statului, dar şi menţinerea reunoaşterii rolului istoric al Bisericii Ortodoxe Române şi al Casei Regale. De asemenea, senatorul PSD de Suceava i-a cerut lui Crin Antonescu să menţină şi prevederile cu privire la interesul superior al copilului, conform tratatelor internaţionale, dar şi menţinerea deblocării instituţiilor statului prin reaşezarea şi clarificarea atribuţiilor acestora.

„În acelaşi timp, în cazul în care Crin Antonescu, într-o formă sau alta, va împiedica desfăşurarea referendumului popular de modificare a Constituţiei, voi înţelege că a renunţat la principiile asumate împreună şi voi încerca să găsesc un larg sprijin parlamentar pentru a înlătura această discriminare care se întâmplă astăzi între parlamentari şi aleşii locali”, a spus Donţu, făcând referire că în momentul de faţă parlamentarii nu îşi pierd funcţiile dacă pleacă de la un partid la altul, aşa cum se întâmplă în cazul aleşilor locali.

Senatorul PSD de Suceava a adăugat că va propune introducerea egalităţii de tratament în ceea ce priveşte traseismul politic la parlamentari şi aleşii locali, respectiv primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri locali şi judeţeni.

Donţu a mai spus că în situaţia în care liderul PNL, Crin Antonescu, va bloca în Parlament această iniţiativă, va adresa o scrisoare Executivului prin care va solicita adoptarea acestor principii prin Ordonanţă de Guvern. „Să nu uite Crin Antonescu faptul că ne-am asumat împreună nişte principii”, a ţinut să precizeze Donţu. Mai trebuie spus că senatorul Ovidiu Donţu a susţinut în luna noiembrie a anului trecut o declaraţie politică prin care a solicitat pedepse mai mari în Codul Penal pentru demnitari în comparaţie cu restul cetăţenilor. „Asta deoarece demnitarii trebuie să aibă o grijă mai mare faţă de corespondenţa cu legea a acţiunilor lor, în comparaţie cu cetăţenii simpli”, a mai declarat Ovidiu Donţu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu îl somează pe Crin Antonescu să convoace imediat comisia pentru revizuirea Constituţiei.
 Vizualizări articol: 1158 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ovidiu Donţu îl somează pe Crin Antonescu să convoace imediat comisia pentru revizuirea Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei