Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 feb 2014 - Anul XIX, nr. 47 (5556)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Cătălina Vartic îi transmite lui Băişanu să se maturizeze şi să nu transforme consiliile locale şi instituţiile în terenuri de luptă politică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Cătălina Vartic, i-a transmis liderului liberalilor suceveni, deputatul Alexandru Băişanu, să se maturizeze şi să nu transforme consiliile locale din judeţ şi instituţiile descentralizate în terenuri de  luptă politică. Vartic a făcut aceste declaraţii după ce Alexandru Băişanu a afirmat că UNPR a fost „stâlpul guvernării lui Traian Băsescu”.

„Având în vedere apropierea evidentă dintre Crin Antonescu şi Traian Băsescu, dar şi posibilitatea unei candidaturi în tandem, Antonescu președinte – Băsescu premier, înțelegem că PNL Suceava apreciază efortul depus de UNPR în asigurarea unei normalități în viața politică românească și dorește să invite UNPR într-o viitoare construcție alături de Băsescu”, a spus Cătălina Vartic. Ea a ţinut să le mulţumească liberalilor suceveni pentru faptul că au ajuns la maturitate politică, urându-le să-și facă ordine în propriul partid și abia apoi să se orienteze spre alte alianțe politice.

Liderul UNPR Suceava a ţinut să precizeze că PNL nu a fost dat afară de la guvernare, liberalii fiind cei care au decis să iasă din Guvern în mod nechibzuit şi pripit.

Referitor la legitimitatea obținută de UNPR la alegerile locale, Cătălina Vartic a ţinut să-i explice lui Alexandru Băişanu că progresiştii au participat la alegerile locale din 2012, „pe propriile picioare”, au depus un număr mai mare de liste de candidați decât al PNL Suceava în anul 2008, când liberalii au fost prezenţi pentru ultima dată singuri într-o competiţie electorală.

„Doar ca un exercițiu de matematică, în 2008, la ultima participare pe liste proprii la alegerile locale, PNL Suceava, partid istoric, cu doctrină, cu mesaj, cu imaginea Brătienilor în față, a obținut la Consiliul Județean un număr de 25.000 de voturi, iar în 2012, când UNPR Suceava a participat pentru prima dată la alegeri, cu oameni noi, fără experiență politica, fără știința numărării voturilor, un partid cu mai puțin de trei ani vechime, a obținut 9.000 de voturi. Vă dați seama ce procent obțineau oamenii din UNPR Suceava dacă beneficiau de brandul PNL?”, a mai spus liderul UNPR Suceava. 

Cătălina Vartic a făcut un apel la politicienii suceveni să nu mai fie preocupaţi atât de mult de majoritățile care se pot constitui în Consiliul Judeţean sau în consiliile locale, având în vedere că sucevenii simpli nu sunt interesați de cine ocupă funcțiile, ci îşi doresc doar să se facă ceva mai mult pentru Suceava, să se atragă fonduri, să se facă proiecte de dezvoltare realiste şi serioase.

„Haideți să ne maturizăm și să nu transformam consiliile locale şi deconcentratele în teren de luptă politică, de negocieri bazate doar pe interese de partid. Suceava are nevoie de toți parlamentarii, de toți consilierii, de toți politicienii pentru a reuși să se dezvolte. Criza nu a trecut, suntem la granița unui conflict deschis între est şi vest, şi noi nu reușim să trecem peste mentalitățile balcanice, cu reminiscenţe de pașalâc turcesc. Nu totul se negociază, nu totul se poate obține cu ciubuc şi peșcheș. Mai este nevoie şi de minte, şi de inimă”, a mai declarat Cătălina Vartic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălina Vartic îi transmite lui Băişanu să se maturizeze şi să nu transforme consiliile locale şi instituţiile în terenuri de luptă politică.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cătălina Vartic îi transmite lui Băişanu să se maturizeze şi să nu transforme consiliile locale şi instituţiile în terenuri de luptă politică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei