Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 iul 2011 - Anul XVI, nr. 154 (4752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Vosganian: Guvernul PD-L ar trebui să spună bogdaproste pentru ce le-am lăsat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat ieri, la Suceava, că actualul Guvern PD-L ar trebui să le spună bogdaproste liberalilor pentru felul în care au lăsat România în anul 2008. Vosganian a făcut referire la datoria publică a României, precizând că aceasta a crescut în ultimii doi ani de la 13% la 35%, adică la cel puţin 25 de miliarde de euro. „Guvernarea PD-L ar trebui să spună bogdaproste pentru că le-am lăsat această moştenire, şi anume cea mai mică datorie publică din Uniunea Europeană. În 2008 am plătit dobânzi de 200 de milioane de euro pentru datoria publică, în 2011 vom plăti 2,5 miliarde, iar în 2013 suma va ajunge la 3 miliarde de euro”, a spus fostul ministru al Finanţelor Varujan Vosganian.

El a adăugat că, din punctul său de vedere, primii doi ani din actuala guvernare PD-L au însemnat o întoarcere cu cinci ani în urmă a României, în special în ceea ce priveşte datoriile şi pierderile. Vicepreşedintele PNL a spus că în ultimii doi ani România a pierdut, ca Produs Intern Brut, peste 20 de miliarde de euro. „România a pierdut 7,4% din PIB în 2009 şi 9% în 2010, comparat cu 2008. De asemenea, datoria publică a crescut la cel puţin 25 de miliarde de euro. Aşadar, România a pierdut fie prin diminuarea avuţiei sale, fie prin creşterea datoriilor, peste 40% din PIB. Este o pierdere uluitoare pe care România nu a înregistrat-o nici măcar în perioada războiului”, a explicat Varujan Vosganian. El a mai adăugat că la acestea se adaugă dispariţia a circa un milion de locuri de muncă, scăderea investiţiilor străine de la 9,5 miliarde de euro, în anul 2008, la 2,6 miliarde de euro în 2010. „Mai trebuie spus că 2011 este un an al stagnării economice. Este un an în care puţina creştere economică nu are influenţe pozitive asupra investiţiilor şi asupra veniturilor”, a explicat Vosganian.

Nu în ultimul rând, vicepreşedintele PNL a arătat că România va avea o problemă cu refinanţarea datoriei externe în condiţiile în care băncile europene îşi restrâng liniile de finanţare, iar pieţele internaţionale nu vor mai acorda refinanţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Guvernul PD-L ar trebui să spună bogdaproste pentru ce le-am lăsat.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vosganian: Guvernul PD-L ar trebui să spună bogdaproste pentru ce le-am lăsat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei