Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legitimare

Şeful PNL Suceava va fi ales pe 10 mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Organizaţia Judeţeană Suceava a PNL îşi va alege o nouă conducere în data de 10 mai, iar Organizaţia Municipală Suceava, în 28 martie.

Calendarul alegerilor a fost votat sâmbătă, în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL, la care au participat reprezentanţii a circa 100 de filiale, din cele 114, câte sunt în judeţ.

Întrunirea a fost prezidată de preşedintele interimar al filialei, deputatul de Iaşi Relu Fenechiu, secondat de coordonatorul organizaţiilor din Moldova, primarul de Bacău, Romeo Stavarache. Dezbaterile au durat mai bine de trei ore şi au scos în evidenţă în special scindarea legăturilor dintre organizaţii, pe diverse paliere, şi rezultatele sub media pe ţară obţinute în alegerile locale şi generale de anul trecut.

„Nici ai noştri, de aici, n-au avut legătură cu noi, ce să mai ceri Bucureştiului? De la alegerile europarlamentare nu a mai fost nici un comitet de coordonare, de ce să ne mirăm ce rezultate am avut? Dar probabil ne stă mai bine în opoziţie”, a arătat unul dintre cei mai vechi liberali suceveni, Vasilică Băiţanu.

„Veneam la Suceava, la sediu şi vedeam numai străini. Nu mai cunoşteam pe nimeni, nu mă mai cunoştea nimeni. Nici un fel de comunicare”, a spus preşedinta organizaţiei PNL Stulpicani, Niculina Mihalea.

 

Conducere legitimă, creditată cu încredere

Dacă liderii organizaţiilor locale simt ruperea legăturilor cu conducerea judeţeană şi centrală, cei cărora li se adresează reproşurile au altă perspectivă.

„Am reuşit să oprim căderea partidului după plecarea trădătorilor. În campania electorală am pus 85.000 de euro, ai mei personali, şi am avut rezultate, faţă de condiţiile grele în care am purtat bătălia politică”, a strigat senatorul Tiberiu Prodan.

Mai optimişti în ceea ce priveşte viitorul s-au arătat primarii Marius Ursaciuc şi Ioan Moraru, care le-au spus totodată colegilor lor că, decât să se lamenteze că pleacă membrii PNL la alte partide, mai bine ar încerca să convingă pe alţii, care n-au mai făcut politică, să vină alături de liberali.

„Toţi muncim, dar nu prea avem eficienţă. Cât mai repede trebuie să avem alegeri, să desfiinţăm organizaţiile de 2 la sută şi să avem o conducere legitimă, pe care să o credităm cu încredere”, a subliniat Ursaciuc.

 

Duşmanii imaginari, principala problemă a filialei PNL Suceava

La rândul său, Relu Fenechiu a arătat că pledează pentru alegeri cât mai rapide şi şi-a exprimat convingerea că filiala PNL Suceava, cândva una dintre cele mai importante din ţară, va reuşi să se refacă. Deputatul a mai spus că principala problemă a liberalilor suceveni nu este aceea că au fost trădaţi şi părăsiţi de o serie de lideri, ci că se macină între ei.

„Este neproductiv că toată lumea se exprimă acasă, nimeni nu dă cu barda în adversari afară. Cred că marea problemă a filialei Suceava este bătălia internă, în loc să se bată cu duşmanii reali. Până când am venit să conduc interimar filiala Suceava am avut o relaţie foarte bună cu toţi cei de aici, acum am duşmani printre colegi. Duşmanii PNL nu sunt aici, în sală, ci afară”, a mai spus Relu Fenechiu.

Cel mai cunoscut „duşman” al său este senatorul Tiberiu Prodan, care în ultima perioadă nu a pierdut ocazia să critice public modul în care Fenechiu se ocupă de filiala Suceava şi oportunitatea acestei tutele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful PNL Suceava va fi ales pe 10 mai.
 Vizualizări articol: 1080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Şeful PNL Suceava va fi ales pe 10 mai3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei