Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 aug 2008 - Anul XIII, nr. 186 (3867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Europarlamentarul Cătălin Nechifor propune cultivarea orezului în locul grâului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tradiţionalele culturi de grâu, orz şi secară din bazinele hidrografice mari ar putea fi înlocuite cu culturi de orez, consideră europarlamentarul socialist, Cătălin Nechifor.

Nechifor a declarat, ieri, la Suceava, în conferinţă de presă, că informaţiile pe care le are „din zona europeană” referitoare la producţia de cereale a României din acest an nu sunt tocmai optimiste, că în ţara noastră producţia de grâu ar fi, în 2008, de  2,8 tone la hectar, faţă de media europeană de 5,4 tone la hectar.

După Nechifor, aceasta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guvern şi agricultori, care ar trebui să se reorienteze spre alt tip de producţie.

„Exploataţia de orez se poate face cu uşurinţă acolo unde există cursuri de apă importante, precum Dunărea, Prutul şi Siretul. Inundaţiile pot fi controlate şi dacă s-ar crea astfel de exploataţii de orez am scăpa anumite localităţi de presiunea apei.  Este foarte dificil de relocat localităţi întregi de pe cursul Prutului şi Siretului şi cred că România ar trebui să investească aici; s-ar inunda terenurile agricole pregătite pentru cultura de orez. Ar fi o măsură înţeleaptă din partea statului pentru că e mai simplu să pierzi bani în agricultură decât vieţi omeneşti şi bunurile ţăranilor”, a declarat Cătălin Nechifor.

 

PSD se aliază cu PD-L şi PNL pentru a aduce bani europeni în zonele sinistrate

Pe de altă parte, europarlamentarul a afirmat că răspunde apelului lansat de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, europarlamentarilor români, pentru susţinerea financiară a României din Fondul European de Solidaritate.

Nechifor a arătat că fondul Solidaritatea se activează aproape automat în situaţii de urgenţă în statele membre, acest instrument financiar fiind deja deschis  României pentru a acoperi din daunele care s-au produs în urma inundaţiilor.

Ca membru în Comisia de buget din Parlamentul European, alături de europarlamentarii populari Theodor Stolojan şi Monica Iacob Ridzi şi liberalul Daniel Dăianu, Nechifor vrea ca România să aibă „o voce destul de serioasă în Comisia pentru buget pentru că acolo, în interiorul bucătăriei europene, se va lua decizia privind cuantumul finanţării acordate României din fondul european de solidaritate”. Deputatul european a mai spus că, după lecţia inundaţiilor din România, va propune Parlamentului European crearea unei forţe de intervenţie rapidă în situaţii de urgenţă, care să dispună de dotare, resurse umane, financiare, pregătire profesională şi un mod de comunicare eficient în interiorul UE, dar şi extra-european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentarul Cătălin Nechifor propune cultivarea orezului în locul grâului.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Europarlamentarul Cătălin Nechifor propune cultivarea orezului în locul grâului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunt beat nu ma luati in seama trimis de
( 9 aug 2008, 12:37:40
hic,hac,
2.   Poftim? trimis de
( 9 aug 2008, 13:29:29
mars in vietnam ospatarule.uitam ceva : sa ma pupi acolo unde nu bate soarele (/).
3.   A TOT CUNOSCATORUL trimis de
( 9 aug 2008, 20:25:42
MA NENE CE AI TERMINAT CA VAD CA TE PRICEPI NU GLUMA MAI BINE MAI INTREABAL PE SOCRUL TAU LA O VOTCA....
4.   Nechifor se pricepe la toate si nimic trimis de
( 9 aug 2008, 21:13:23
Chelnere, pune tu la ma-ta'n gradina orez, cultiva-l si arata la toata lumea ce productie mare ai avut tu la metru patrat. Poate la asta o sa te pricepi ca altceva nu stii sa faci decat sa halesti khakutza la tona.

5.   Ba ia suge o acadica trimis de
( 9 aug 2008, 22:23:53
poate revii la normal sa ne sevesti chelnere....iti dau si un maruntis ca la voi spaga e la moda
6.   Chelnerul vrea sa produca rachiu de orez trimis de
(10 aug 2008, 05:11:11
Chelnere, adu o bere rece aici la domnu', repede, ca mi-e sete! Si, nu mai tine ochii priponiti pe portofelul meu, fiindca acum lucrez doar cu plasticuri.
7.   Nechifor Cotcariu trimis de
(10 aug 2008, 09:16:56
Domnule Europarlamentar esti prost facut la gramada. Mai citestem domnule. Au mai incercat unii in anii 1950-1955 sa faca chestia asta si te asigur ca erau mult mai destepti ca tine si nu s-a reusit. Dumneata prostovane, nu ai auzit de ecoclimat? Daca taceai, erai un filozof. Bag seama ca iti place sa spui tampenii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei